1 I Familieliv/ Livet med sclerose/ Ude i virkeligheden

Inden jeg støver til…Ca. 3 minutters læsning

Jeg er lige nu mest typen, som tøffer rundt og støver til. Jeg oplever ikke rigtig noget, der er værd at spilde jeres tid på at læse. For hvem gider læse om knoglescanning, sofasidning, middagssøvn, telefonsamtaler med chefer, kommune og bekymrede sjæle?

Derfor vil jeg nøjes med helt kort at opsummere, hvordan jeg har det med at være sygemeldt!

SKIDT!

Jeg har på rekordtid fundet ud af, at det der med at være så syg, at det kræver en sygemelding, det er ikke noget for mig! Jeg har faktisk rigtig svært ved at finde ud af det. Meget sværere end jeg havde forestillet mig.

Jeg bliver sgu heller ikke rigtig glad og overskudsagtig af det her syg-halløj. Jeg har svært ved at overskue dagene, og jeg har en åndssvag snert af dårlig samvittighed over – ja alt faktisk!

Mest af alt har jeg dårlig samvittighed overfor mig selv, fordi jeg ikke kan komme igang, fordi jeg ikke kan slappe af, men er nødt til det, fordi jeg tænker for meget, fordi jeg ikke gør nok, fordi jeg kan for lidt…

Jeg kommer ingen steder, så jeg føler mig mere og mere grå, fladrøvet af at sidde i min sofa og så er jeg pænt passiv, når det gælder sjove indslag.

Dette havde Freja bemærket igår, og spurgte derfor ved aftensmaden:

“Mor hvad skal du i morgen klokken 3?”

Mig: “Ja… altså ingenting jo skat, jeg er jo sygemeldt”

Freja: “Så skal du luftes!! Du henter mig klokken 3, og så triller vi en tur i dyrehaven med kørestolen”

Som sagt, så gjort. Jeg satte min alarm, så jeg kunne nå at vågne af min middagssøvn og smøre to boller med nutella, inden jeg hentede Freja på gymnasiet. Og så trillede vi den tur, som jeg havde set frem til hele dagen i dag.

En time i selskab med bidende kulde, min yndlingsdatter og min hanhund fik humøret til at stige markant. Freja havde ingen problemer med at holde varmen (særligt ikke op af bakkerne), og mig? jeg sad bare i min bløde stol og nød både selskabet, naturen og tanken om, at hun valgte mig fremfor venner, Netflix og lektier.

 

Jeg er mindre støvet her til aften. Derfor er det eftermiddage som i dag, jeg gemmer på, når det hele går op i fucking sclerose og svær sygemelding.

Jeg har været i tvivl, om jeg skulle poste min oplevelse med Freja i dag. Jeg er rent faktisk blevet anbefalet at holde lav profil, så længe jeg er sygemeldt. Det kommer såmænd helt af sig selv, for jeg har hverken kræfterne eller ordene til at skrive en masse. Men en oplevelse som den Freja gav mig i dag fortjener at blive delt og husket, for det er oplevelser som den, som hjælper på mit humør og giver mig mod på fremtiden.

 

Du ville måske også kunne lide

1 Kommentar

 • Send svar
  Birgit
  7. februar 2017 kl. 23:18

  Hej. Du skal ikke have dårlig samvittighed overfor hverken dig selv eller nogen andre, du gør hvad du kan – når du kan, og længere er den ikke. Du er et helt fantastisk menneske.
  Det er en rigtig klog og sød datter du har, der er ikke noget sundere – det sku da lige være at hvile – end at komme ud i den friske luft samtidig med at I to har enetid , det er nemlig sundt og helende, det må du ikke have dårlig samvittighed over, men ned det i fulde drag.
  Det var en ordentlig smøre du fik, men det er godt ment, selv om jeg ikke kender dig rigtig, er jeg kommet til at holde af dig. Hav det godt. Hilsen Birgit

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.