0 I Familieliv/ Godt at vide om sclerose/ Hjælpemidler/ Livet med sclerose/ Muligheder/ Rettigheder/ Ude i virkeligheden

BalancevestenCa. 6 minutters læsning

I dag tog Peter et billede af en mor og hendes tre børn, der går ved Vesterhavet. Det er faktisk et billede af mig og vores tre børn. Det er et billede af mig med balancevest og vores tre børn. Jeg havde indtil i onsdags ikke turde håbe og tro på, at jeg igen skulle opleve at gå ved Vesterhavet med min familie uden en stok eller rollator (hvilket er kropumuligt…)

Men i onsdags kørte Freja og jeg op til FysioDanmark i Aarhus for at hente min balancevest hos den dygtige fysioterapeut Rune Gosmer. Rune er ham, som har stået for afprøvningen af vesten, da jeg for et par uger siden tog min fysioterapeut med til Vejle for at få testet, om balancevesten kunne hjælpe på min balance.

Balancevesten virker på mig, og er et hjælpemiddel som betyder, at jeg nu tør gå uden at klamre mig til en rollator eller en krykstok. Det er sindssygt svært at forstå, at en vest på 757 gram kan være så fremragende et hjælpemiddel og endnu sværere at forklare andre, hvad den gør ved mig. Men jeg kan se og mærke, at den virker så fantastisk godt, at jeg kan lade min rollator blive i bilen, når jeg går på arbejde, og jeg kan atter holde balancen uden hele tiden at skulle holde ved en væg eller en rollator for ikke at  risikere at falde.

Haderslev Kommunes visitation mener noget andet i deres svar på min klage om afslag af balancevest. Visitationen skønner, at det er hypotetisk, at jeg ved hjælp balancevesten kan opnå en væsentlig forbedring i hverdagen. De skriver faktisk:

“At du mener at balancewear vil afhjælpe dig så du tør bevæge dig på ujævnt terræn uden bekrymring for at falde, gå på trapper og være mobil i flere timer af døgnet, uden brug af stok, kørestol og rollator, er en hypotetisk situation, det skønnes ikke at du med dropfod og sclerosetræthed med brug af balancewear vil være istand til at være så aktiv, at en balancewear vi være en væsentlig forbedring i dagligdagen.”

Endvidere skriver de, at:

“Det skønnes at du ikke kan genvinde den tabte funktion af foden og derfor altid vil skulle bruge et redskab at støtte dig til. Din dropfod bedres ikke og der vil altid være risiko for at du snubler.”

Så er det ligesom slået fast! Ihvertfald rent hypotetisk set og skønsmæssigt. Men en hypotese er ifølge Wikipedia “en foreløbig, ikke-bevist antagelse, en foreslået forklaring på et fænomen. En hypotese kan nogle gange danne grundlag for efterprøvelse”.

Så jeg besluttede mig naturligvis for at modbevise visitationens antagelse om, at det er en hypotetisk situation, at balancevesten kan afhjælpe mig, således at jeg uden bekymring tør bevæge mig på ujævnt terræn uden at falde.

Vi ankom til sommerhuset, der ligger gemt i klitterne, i går eftermiddags. Da jeg vågnede i morges og kiggede ud på det ujævne terræn ved Vesterhavshytten, iførte mig straks både dropfodsstimulator og balancevest og gik en lille tur! I ujævnt terræn uden rollator, men med glædesbobler i mave, der voksede for hvert skridt jeg tog!

 

Jeg betragter hermed Haderslev Kommunes visitations hypotese som efterprøvet og manet til jorden!

Den lille gåtur i morges gav mig mod på mere, og derfor har jeg både slentret en lille tur sammen med min familie ved vesterhavet (uden at falde), og jeg har selv stået i køen ved Det Blå Ishus, istedet for (som jeg plejer) at sidde i kørestolen og vente på at en af ungerne kommer med min bestilling.

Jeg elsker alt ved min balancevest! Jeg elsker for eksempel:

  • at jeg kan holde Peter i hånden, når vi går (og ikke rollatoren)!
  • at jeg føler mig ligesom alle de andre turister, som også slentrer!
  • at jeg kan være med på stranden!
  • at jeg ikke skal stå stille, når jeg spiser min is, fordi min rollator og kørestol ikke er til at styre med én hånd!
  • at jeg ikke ligner en vindskæv flagstang, når jeg går!
  • at jeg ikke har ondt i lænden og hoften, når jeg går!
  • at jeg har fået grund til at tro på, at jeg kan være mobil og gående længe endnu!

Jeg er klar over, at dette indlæg ikke indeholder svar på alle de spørgsmål, mange af jer har stillet mig, siden jeg fortalte, at jeg nu er Balancewear-ejer. Jeg kan ikke rigtig holde rede i og huske alt, hvad i gerne vil vide. Min bøn til jer er derfor: Skriv dem igen her på bloggen eller på Fru Holmboes facebookside, som du finder ved at trykke her. Så vil jeg svare på det, jeg kan.

Jeg har på Fru Holmboes Facebook side, som du finder ved at trykke her lagt en del videoer op, som viser forskellige situationer, hvor jeg afprøver min balance uden og med balancevesten. Kig endelig derind!

ps. Min klage over afslaget på balancevesten som et hjælpemiddel (ifølge Servicelovens paragraf 112), er sendt til Ankestyrelsen, og jeg kan forvente svar om ca. syv måneder. Jeg HAR fået bevilget balancevesten, men fra en velfærdspulje, som kommunen kan bruge af i særlige tilfælde. Det betyder alligevel meget for mig at få sagen afgjort i Ankestyrelsen, da det jo normalt er via Servicelovens paragraf 112, at man skal søge om et hjælpemiddel i visitationen.

Jeg prøver at forstå visitationens arbejdsgang og tankegang. Det er bare så svært!

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.