0 I Livet med sclerose/ Mad

Meget nem og velsmagende æblekage! Og helt uden fedtstof…Ca. 3 minutters læsning

Det passer altså! Alt det som står i overskriften er sandt. Jeg ved det, for jeg har både selv bagt kagen og smagt den! Jeg er normalt ikke særlig vild med konceptet æbler i kager. For mig skal kager indeholde masser af sukker og også gerne rigelige mængder flødeskum.

Indtil i søndags! For der gik jeg ud i haven og kiggede på mit elskede æbletræ, som stod der midt på græsplænen og blærede sig med de rødeste og sødeste æbler. Æbletræet har gjort det godt i år. Det har faktisk aldrig haft så mange æbler med så forbavsende få orm og andet utøj.

Jeg kom i tanke om en gammel opskrift på en æblekage, som jeg havde liggende, fra dengang jeg lige var flyttet hjemmefra. Jeg lavede derfor en aftale med Hjalte om, at hvis han plukkede de tyve flotteste æbler, han kunne nå på træet, så skulle jeg nok lave noget lækkert ud af dem. Æblerne var naturligvis plukket hurtigere, end jeg kunne nå at finde ingredienser til æblekagen frem.

I får som lovet opskriften her:

Nem æblekage med kanel

én springformskage til ca. 6 personer

Ingredienser:

 • 150 g. sukker
 • to æg
 • 1-2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk bagepulver
 • 125 g. hvedemel
 • 250 g. æbler (ca. 4-5 stk) skrællet og i skåret i mundrette tern.

Fremgangsmåde:

 • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps (jeg gider sjældent piske særlig længe, men den smager altså godt alligevel)
 • Bland kanel, hvedemel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen sammen med æblerne
 • Fordel dejen i en springform, der er foret med bagepapir (jeg bruger en springform på 25 cm)
 • Du kan evt. smide lidt perlesukker og hakkede mandler ud over kagen, inden du stikker den i ovnen.
 • Bag kagen midt i ovnen (alm ovn) ved 175 grader i 30-35 minutter.
 • Hent masser af vanilleis i fryseren, mens kagen køler en smule af (dette punkt er naturligvis blot et virkelig godt tip fra undertegnede og ikke et must!)
 • Spis!

Og den opmærksomme læser vil naturligvis bemærke, at det er hjemmepresset æblesaft fra havens æbletræ i glasset!

Det er jo ikke fordi, vi skal svælge i, hvorfor den her onsdag er helt speciel, men jeg vil da godt lige minde jer om at i eftermiddag  tager jeg til Århus sammen med Freja og henter min balancevest (og kører på McDonalds på vej hjem)! Jeg krydser så meget fingre for, at vesten vil være mig til gavn og forhindre de ugentlige styrt og mine massive balanceudfordringer både herhjemme og på arbejde.

God dag til alle jer og god fornøjelse med bagningen af denne fremragende æblekage!

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.