2 I Fremhævet/ Godt at vide om sclerose/ Livet med sclerose

Scleroseforeningens husstandsindsamling (og noget om min modelkarriere og et besøg af Ham Den Søde Fra Aftensshowet)Ca. 8 minutters læsning

For et par måneder siden blev jeg ringet op af en medarbejder fra Scleroseforeningen. Jeg er blevet ringet op af hende før, og hun var ligeså dygtig til sit arbejde denne gang, som hun har været tidligere. Hun ville (ligesom dengang med Kys Sclerose Farvel kampagnen og Byttelyst kampagnen) spørge mig, om jeg ikke synes, at det var en vildt god idé at hjælpe Scleroseforeningen med at samle penge ind til forskning igen i år?!

Og det syntes jeg naturligvis!

SÅ! I det her indlæg kan du læse om:

Smil der sidder fast! Hvordan de mest akavede positioner giver det bedste resultat! Hvordan en kleppert på næsten 2 meter pludselig er viklet ind i sin mors indsamlingsprojekt! Og som prikken over i’et, så kan du få lov til at blive grøn af misundelse, når du ser billederne fra i formiddags, hvor jeg havde besøg herhjemme af selveste storsmilende Mikkel Fønsskov fra DR, altså du ved #hamdensødefraAftenshowet

Mikkel fra Aftenshowet og min Berlingo

Mikkels besøg vender jeg tilbage til senere i indlægget!

Scleroseforeningens husstandsindsamling løber af stablen søndag den 8. september 2019, og målet er at få samlet så mange penge ind, at der kan blive forsket røven ud af bukserne i sclerose, så vi kan komme den her sygdom til livs. Altså, pengene går til forskning, og alle (også dig) er mere end velkommen til at tage et par gode sko på, rasle med en indsamlingsbeholder og bruge 2-3 timer på at at ringe på hos folk, så så mange som muligt har mulighed for at donere til forskning i sclerose.

Nåh, tilbage til hvad jeg og Jeppe har bidraget med i forhold til den her husstandsindsamling indtil videre. Jeppe, det lange hyl, og jeg stod for en måned siden klar, da en sød fotograf kom herhjem for at tage en ordentlig røvfuld billeder, som Scleroseforeningen kan bruge i forbindelse med husstandsindsamlingen.

Hverken Jeppe eller jeg kan siges at være særligt komfortable foran et kamera, hvor der bliver peget på os med et objektiv på størrelse med en elefantsnabel. Fotografen kunne helt sikkert fornemme dette, og hun snakkede da også afledende løs om dit og dat, indtil både Jeppe og jeg fandt et tilpas afslappende kamerasmil, som truede med at gro fast til sidst.

Fotografen fik os overbevist om, at i det øjeblik, at det føles allermest akavet, så får man faktisk de bedste billeder, så da Jeppe lagde begge sine arme på mine skulder og vi smilede løs, mens jeg stod og svajede under Jeppes vægt, blev følgende billede taget. Akavethedsfaktor 10, men det er ligemeget, for når jeg kigger på det her billede, så tror jeg på det, der står på Jeppes T-shirt #jegsamlerindforminmor

Og det gør mig glad!

Der blev som nævnt taget en ordentlig røvfuld billeder, og nogle af dem kan du se her. Jeg synes selv, at de blev forbavsende gode, og når jeg kigger på dem, er jeg svært godt tilfreds med min dreng, og at han sagde ja til at stille op til det her billedhalløj for min skyld!

Charlotte Holmboe med sønnen Jeppe i deres have og hus i Haderslev. Den 4. juni 2019

Og nu kommer vi langt om længe til det med #hamdensødefraAftenshowet på DR, nemlig Mikkel Fønsskov.

For et par uger siden blev jeg igen ringet op af Scleroseforeningen, denne gang dog af en anden ligeså dygtig medarbejder, som havde fået en ligeså god idé som den første medarbejder! For at gøre en lang historie kort, så udmøntede denne samtale sig i, at jeg på vej til træning i morges modtog en SMS fra Mikkel (vi har krammet, så nu er vi altså på fornavn!), hvor han skriver, at han og fotografen er på vej, at de glæder sig og at de forventer ankomst klokken 9.30!

Nu er jeg normalt ikke typen, der er særlig starstruck, men helt ærlig, Mikkel fra Aftenshowet på besøg hjemme hos mig ik’,?! Det kan sgu godt give lidt kendishjertebanken. Jeg valgte derfor at bruge ventetiden på at stalke den gode mand, og da jeg fandt ud af at han er født det år, hvor jeg er konfirmeret, så faldt min nervøse puls drastisk. #drengerøv

Endelig ringede det på døren, og der stod han i hele sin 1,98 meters højde. Storsmilende og ligesom jeg kender ham fra TV. Og han var nøjagtig ligesom han er på TV, bare 100 gange sødere!

Jeg havde et brag af en formiddag. Mikkel og jeg sad i mit skønne glashus og snakkede, mens fotografen filmede det hele. Han spurgte om alt muligt og snakken handlede naturligvis en del om sclerose, fordi de filmklip der bliver lavet af hans besøg skal bruges i forbindelse med Scleroseforeningens husstandsindsamling den 8. september (hvis du nu skulle have glemt, hvornår det er). Hvis nu du er interesseret i at opleve Mikkel og jeg drikke kaffe og sludre i mit glashus, så kommer du til at kunne finde videoklippene på Sclerosforeningens hjemmeside, facebookside, instagram osv.

Som den publicservice-mindede kvinde jeg jo er, så skal jeg nok tæppebombe bloggen med videoklip, når tid er!

Jeg er glad! Både fordi jeg kan hjælpe med at gøre opmærksom på den her husstandsindsamling som scleroseforeningen afholder (du husker nok hvornår ik?!). Men allermest glad er jeg for at have mødt Mikkel Fønsskov og vide, at han hjælper med at samle ind til forskning i sclerose.

Der findes ikke en bedre ambassadør til at gøre opmærksom på indsamlingen til forskning i sclerose end hr. Fønsskov.

Tak til dig Mikkel!

Både for at tilbringe en formiddag i mit selskab og for at bruge din kostbare fritid på at køre land og rige rundt for at gøre opmærksom på den grumme version af sclerosen!

Hey! I morgen får jeg tilsendt flere billeder af besøget i dag. Egentlig ville jeg have postet det her indlæg i morgen, så alle billederne var samlet i et indlæg, men den her dag har bare fortjent at flyve ud i verden i aften allerede! Og så har du jo også noget at glæde dig til i morgen!

Godnat til alle, der er nået helt til vejs ende i dette indlæg. Flot klaret, men det sidste billede var også værd at vente på ik?! (altså venstre del af billedet)

Du ville måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Send svar
  Heidi kjeldgaard
  2. juli 2019 kl. 8:10

  Sikke et dejligt blogindlæg. Skønt med mere fokus på sclerose og så har du altså en ualmindelig dejlig( og fotogen knægt)

  Jeg kan godt forstå du er fan af Mikkel fra aftenshowet . Han virker altid både sympatisk og smilende. Glæder mig til at se dig i tv.

  Ønsker dig og din famile en skøn sommer

  • Send svar
   Charlotte Holmboe
   3. juli 2019 kl. 18:03

   Kære Heidi, 1000 tak skal du da have <3 JA! vi skal have noget fokus på den her sygdom, og det er jo helt og aldeles fantastisk, når selveste Mikkel Fønsskov vil tage turen til Haderslev for at hjælpe med at skabe opmærksomhed på den her grumme sygdom 🙂

   Jeg synes naturligvis du har helt ret, når du omtaler min Jeppe i rosende vendinger (selvom han havde det lidt stramt med at være model...)

   Mikkels besøg hos mig kommer ikke i TV, men bliver lagt ud på Scleroseforeningens Facebookside, deres hjemmeside, instagram osv. Jeg lover at poste løs, når foreningen lægger det op 🙂 Også en god sommer til dig og dine <3

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.