1 I Byttelyst/ Fremhævet/ Livet med sclerose

Selvfølgelig vil vi da være med!Ca. 13 minutters læsning

[dropcap]D[/dropcap]et er de ord, jeg den sidste uges tid er blevet mødt med, når jeg har besøgt Haderslevs butikker! Jeg er simpelthen så taknemmelig og imponeret over min bys velvillige og gavmilde reaktion på mit projekt Byttelyst! Jeg har været i rigtig mange forretninger, og kun én har (indtil videre) takket nej til at støtte med en donation. Det er virkelig ganske fantastisk!!

Én ting er butikkernes positive indstilling, når jeg dukker op. En anden ting er størrelsen af de donationer, som bliver givet. Det er helt vildt og jeg bliver så rørt over at modtage de gaver som butiksindehaverne vil donere til vores Byttelyst-auktion. Mange folk jeg taler med i butikkerne kender til og er på den ene eller den anden måde berørt af sygdommen sclerose. Enten er det et familiemedlem eller en ven, som slæber rundt på den her lortesygdom, og derfor vil de gerne give et bidrag, så vi kan få forsket i sclerose.

Tak tak tak til alle I fremragende mennesker, som arbejder i Haderslevs butikker! I har virkelig blæst mig omkuld med jeres gavmildhed og engagement, og jeg lover jer, at både borgmester H.P. Geil, Frode Munksgaard, Kim Koch (Haderslev Golfrestaurant) og vi gør ALT, hvad vi kan for at lave en fed og indbringende auktionsaften for de 100 (forhåbentlig), som køber billet til arrangementet!

Jeg har (med en pæn sjat overtalelse de fleste steder) fået lov til at tage billeder af gavegiverne!

Her har i derfor nogle af de folk i min by, Haderslev, som er med til at få Team Haderslevs Byttelyst auktion til at lykkes! Jeg er stolt over indtil videre at kunne præsentere:

Schmüser sko

Kan du komme igen i morgen, så finder jeg lige noget godt!” Og det skal jeg love for hun kunne! Med et stort smil fik jeg de flotteste støvler i hånden. Jeg blev sendt afsted med et pøj pøj. Jeg kommer snart igen. Ikke for at nasse flere ting (jeg lover…), men for at købe et par korte støvler uden høj hæl i denne skønne butik med de fedeste kvalitetssko. Tusind tak fordi du ville være med – og fordi du hepper på mig!

fullsizerender-2

Wagner

Wagner ville også være med og fandt en Bison frem! (poloen altså..). Mange tak til dig Michael, som brød reglerne og med sved på panden ilede rundt i butikken (med mig i hælene) indtil han fandt denne perfekte donation. Michael er faktisk også ham som står bag Peters påklædning, altså når han skal ligne noget lidt dyrere end en seminarielærer! Michael har god smag! og det har han også ved valget af denne polo. Og så er den oven i købet i mine yndlingsfarver.

fullsizerender-1

Weihe Guld og sølvsmedie

Michael Weihe er min sølvsmed! De smykker jeg går med, har han lavet! Han er faktisk så dygtig og unik, at han også har lavet smykker til bl.a. Kronprinsesse Mary! (Just Saying..) Det er altid en fornøjelse at komme ind i hans lille butik/værksted og gå på opdagelse (og hyggesnakke) Da jeg spurgte Michael, om han ville hjælpe mig, sagde han med det samme  ja til at donere nogle af sine fantastiske smykker. Faktisk har han valgt at donere hele tre smykker. De er så fine, og jeg har besluttet at lade smykkerne være en overraskelse indtil auktionen! 1000 tak Michael fordi du vil være med. Smykkerne er værd at glæde sig til!

fullsizerender-21

Tasken

Åh chefen er her ikke i dag, men kom igen i overmorgen ik?!“. Og det gjorde jeg så og gudskelov for det. Jeg blev mødt med et smil fra både chefen og de ansatte. Efter en snak om både vejret, sclerose og mit projekt fik jeg den smukkeste taske med fra Copenhagen Fur. Ret vildt faktisk! 1000 tak for donationen, jeg er meget taknemmelig.

fullsizerender-8

Guldsmed Poul Normann

Guldsmed Poul Normann var den allerførste jeg besøgte på min færd for at skaffe donationer til Byttelyst-auktionen. Jeg var ret nervøs! For besøger man en guldsmed for at få noget gratis med – nej vel?? Men min hurtige nervøse puls faldt til det normale, da han kom frem til disken iklædt sit læderforklæde og bare lyttede til min lange tale om sclerose, byttelyst, donationer, auktioner, Frode Munksgaard, H. P. Geil, og og og… Han ventede til jeg trak vejret, og sagde så “Jamen det synes jeg da, at vi finder ud af! Kan du komme tilbage om en halv time?” Det kunne jeg godt!!!!!!! Og så fik jeg den flotteste gave (som er hemmelig indtil auktionen) og et varmt fast håndtryk. 1000 tak Poul Normann for at lytte min nervøsitet væk, så jeg havde mod på at fortsætte og naturligvis også 1000 tak for gaven.

fullsizerender-9

Inspiration

Første gang jeg var inde i Inspiration i forbindelse med Byttelyst, var chefen der ikke. Den smilende ekspedient som jeg talte med, ville få chefen til at ringe til mig, og så kunne hun da i øvrigt fortælle mig, at hun faktisk havde læst om mit projekt på Fru Holmboes Facebookside og syntes, at det lød spændende. Sår’n lidt stolt-rød i krydderen og provins-famous forlod jeg vraltende butikken. Jeg blev som lovet ringet op af chefen, Dorthe, som ivrigt fortalte mig, at hun havde tænkt noget spritnyt og noget gammelt, som i ‘kan ikke fås længere, så nu er det et samlerobjekt’. Heller ikke de gaver vil jeg skrive mere om, men de er GODE og værd at byde på den 30. november!

fullsizerender-11

MATAS Storegade

MATAS i Storegade har fået ny chef! Ham kan jeg rigtig godt lide!Min gode ven Pernille, som arbejder der, hentede ham, da jeg kom ind i butikken og fortalte om min mission. Han var med på idéen med det samme. Det er da fantastisk! En uges tid senere kunne jeg hente denne skønne gave til min auktion! 24 gaver – en pakkekalender! Alle kvinder vil elske at få den, og det håber jeg virkelig, at de mænd som deltager i auktionen husker) 1000 tak for donationen til min auktion. Jeg værdsætter det meget!

fullsizerender-14

Butik Agnes

Jeg kom ind i Butik Agnes med min veninde, Else. De to kender åbenbart hinanden (måske Else køber for meget tøj?). Ihvertfald gik snakken, og jeg fik spurgt, om det var muligt at fedte sig til en donation! Det var det, hvis jeg kom igen nogle dage efter, for så ville de feeeede tørklæder fra Holland være kommet hjem! Jeg ventede og tog denne gang min mor med ind i butikken. Vi fik både grinet, snakket og krammet. Jeg fik mit tørklæde og min mor? Hun fik tårer i øjnene. 1000 tak for din donation og din ærlige snak. Jeg kommer ind, når jeg trænger til et smil og et kram, ok? (og en ny bluse!)

fullsizerender-15

MATAS Gravene

“Selvfølgelig vil jeg da være med!” udbrød min yndlingsekspedient i denne MATAS. Alle dem som siger, at de ikke har en favorit-ekspedient, når de træder ind i en butik, lyver! Jeg bliver altid så glad, når jeg ser hende her! Hun smiler, er hudløs ærlig og giver sig altid god tid. Derfor havde jeg faktisk heller ikke nervøst hjerte, da jeg troppede op og spurgte, om hun ville give en donation. Hun var ikke længe om at finde noget rigtig godt! Nemlig to ting fra Raunsborg. Jeg havde faktisk også min mor med herind, og igen gik hun ud med tårer i øjnene – mødre altså! 1000 tak fordi du havde tid til et kram, en donation og at give min mor tårer i øjnene.

fullsizerender-16

Haderslev Hjorte Apotek

Hej du, ja jeg har altså pakket den ind, så det er den hemmelige gave 😉” sagde chefen i den butik, hvor jeg kommer allermest! Her har jeg ingen favoritekspedient, for de kender mig allesammen lige godt. Nok en af de eneste fordele ved at æde medicin som andre spiser slik. 1000 tak for den hemmelige gave, som jeg har snydt lidt med og smugkigget i. Jeg kan sige så megt, at den der vinder denne gave fra Hjorteapoteket bliver en glad starut. 1000 tak for den rigtige fine gave, som jeg lover hverken er medicin eller vitaminepiller)

fullsizerender-19

Frøken Kindrød

Hende her ik? Hun er noget ret specielt. Jeg lærte Pia at kende, da jeg for et par år siden gav den gas med Kys Sclerose farvel og hun arbejdede i en lingeriforretning. Dengang gik hun all in på mit projekt og lavede både konkurrencer for at støtte Kys Sclerose farvel og bredte budskabet, hvor hun kunne komme til det. Nu gør hun sgu det samme igen! Bare med sin nyåbnede butik Frøken Kindrød. Pia er en multikunstner og har med sin nye butik fået muligheden for at udfolde sig både som fotograf, kunstner og salg af lækkert tøj! Det nyder jeg godt af med mit Byttelystprojekt, for Pia har doneret en flaskepost! I flaskeposten ligger et gavekort tl enten en pikantfotografering eller en familiefotografering! Åh jeg glæder mig til der skal bydes på denne flaskeposts-donation. 1000 tak igen igen Pia, både fordi du på Frøken Kindrøds Facebookside har startet en konkurrence og indsamling til fordel for sclerose, og fordi du har doneret til Byttelyst!

fullsizerender-18

 

skaermbillede-2016-11-16-kl-21-50-30

Nicolaisen

Her ser i to friske fyre, som ikke var sene til at give en donation til Byttelyst-auktionen. Jeg var en smule i tvivl om det var for at stoppe min talestrøm, at den ene af dem hurtigt fandt den fedeste BOSS sportstaske (som jeg egentlig godt gad at gi’ Peter i julegave). Det var sjovt og forfriskende (er det egentlig et mormor-ord?) at komme på besøg hos dem, og fedt at de vil være med til at donere en så flot ting. 1000 tak til jer for både gaven og for at i trods min ordstrøm vinker, når i ser mig på gaden. Jeg er taknemmelig for begge dele!

fullsizerender

Café Kridt

Jeppe og jeg gik egentlig bare ind på Café Kridt for at få en kop varm chokolade! Men der stod hun så bag disken og smilede, og Jeppe hviskede “spørg hende, om hun også vil være med mutti“! Det ville hun godt, endda meget gerne. Så mens vi drak varme drikke udfærdigede smilende Tanya (tjek selv hendes navneskilt) et gavekort til mig! 1000 tak Tanya for det. Vi fik varmen, nød chokoladen, men havde slet ikke lyst til at gå igen, for du var hyggelig at snakke med. Dejligt cafébesøg!

fullsizerender-17

Altså! Det her er jo faktisk kun nogle af tingene, der kommer på auktion!

Der er mange flere, som har doneret til Byttelyst-auktionen, men to af dem glemte jeg at tage billeder af, fordi jeg blev så målløs over de flotte gaver (og var lidt træt…), et par stykker nåede at dukke sig for kameraet (ha ha ha), og der var faktisk også nogle, som havde de dårligste undskyldninger for ikke at blive fotograferet. Og jeg orkede hverken at true med en rocker eller et nervøst sammenbrud, såh…! Og så har jeg også fået en del gaver fra private, som jeg simpelthen ikke nænnede at smække et kamera i snotten på…

En af gaverne bliver fragtet fra København og helt til Haderslev. Det er en ret stor ting og meget flot ting, som jeg glæder mig rigtig meget til at se og også have med på auktionen. Den er ikke landet i Haderslev endnu, men jeg ved den er i gode hænder, og kommer om et par dage. Jeg venter i spænding og viser jer gaven, ligeså snart jeg har den. Nu er i spændte hva’?!

Jeg glæder mig til at skrive om alle de fantastiske mennesker som støtter og hepper, og der kommer flere billeder i morgen samt en frisk melding/status omkring, hvad den her bys butikker og private givere kan og ikke mindst VIL være med til, når det gælder om at få forsket i sclerose!

Jeg skal ind i byen i morgen efter arbejde og hente flere gaver. Alle vil være med, og jeg er så glad glad glad!

Journalisten fra Jyske Vestkysten, som mødtes med Team Haderslev i Haderslev Golfklub for ca. 14 dage siden, ringede forresten i dag. Hun ville lige høre, hvordan det gik med min indsamling! Og hvor mange billetter vi havde fået solgt! Og om jeg kunne holde skruen i vandet! Jeg fortalte, at det gik mere end fint med indsamlingen, at ca. halvdelen af billetterne allerede er solgt, og at jeg begynder at glæde mig til vi rammer den 30. november, for jeg er lidt træt…

Journalisten vil skrive en lille update om Byttelyst, og syntes det ville være en god idé, at der kom et billede med af Frode Munksgaard og mig, da han jo har lidt af en hovedrolle til auktionen 🙂 Så på fredag efter arbejde smutter jeg hjem til Frode og får taget nogle billeder, inden jeg fortsætter til julefrokost på VUC med alle mine skønne kolleger.

Jeg glæder mig voldsomt meget til det hele, og for første gang i mange år har jeg slet ikke tid til at blive sur over, hvordan november opfører sig. Der er alt for mange glade mennesker omkring mig til at jeg kan blive sur!

Fortsættelse følger i morgen!

Du ville måske også kunne lide

1 Kommentar

 • Send svar
  Susanne / Flesthverdge
  17. november 2016 kl. 11:13

  Hold nu kæft et engagement, du ligger for dagen:-)
  Det er virkelig flot, men selv om du er høj af glæde, så husk lige dig selv, og smæk benene lidt op, så december også bliver en skøn og dejlig måned for dig!
  Knus Susanne

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.