4 I Fremhævet/ Godt at vide om sclerose/ Livet med sclerose/ Træning

Øvelser for dine hoftebøjereCa. 4 minutters læsning

[dropcap]F[/dropcap]orleden aften lå jeg i sofaen med min trætte, slappe og renoveringsparate krop og så et af de utallige husprogrammer, som bliver spyttet ud i TV i den bedste sendetid. TV værten var meget dramatisk i sin stemmeføring, da hun viste rundt i det hus, som lagde krop til en gennemgang fra A-Z. Med dæmpet stemme og småuhyggeligt underlægningsmusik kiggede hun alvorligt ind i kameraet, og så sagde hun “K3” – paaaause, da hun skulle gennemgå tilstandsrapporten på huset.

DET var ikke et godt tegn, skulle jeg hilse at sige! Alle os med hus ved fandeme godt, at K3 i en tilstandsrapport er seriøst lort og noget, der skal få enhver til at overveje, hvor god en idé lige netop det huskøb vil være…

Lad mig for overskuelighedens skyld og som en tjeneste til jer, som endnu ikke har siddet fordybet i en tilstandsrapportlige  ridse K’erne op:

K0 (altså K nul) i en tilstandsrapport – Kosmetiske skader

Beskriver skader eller forhold, som kan påvirke købers indtryk af ejendommen.

K1 i en tilstandsrapport – Mindre alvorlige skader

Beskriver skader, som ikke har nogen indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion.

K2 i en tilstandsrapport – Alvorlige skader

Beskriver skader, som medfører, at bygningsdelens funktion svigter inden for overskuelig tid. Dette vil ikke medføre skader på andre bygningsdele.

og NU kommer vi til det virkelig alvorlige

K3 i en tilstandsrapport – Kritiske skader

Beskriver skader, som vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter inden for overskuelig tid. Dette svigt risikerer at medføre skader på andre bygningsdele.

Da husprogrammet var slut, skulle jeg tisse og rejste mig derfor fra sofaen. Eller jeg forsøgte at rejse mig! Tre gange måtte jeg tage tilløb! Jeg vraltede derpå ud på badeværelset, og da jeg sad der og  – ja hvad man nu gør – tænkte jeg:

“Din krop er fandeme en K3’er Charlotte”.

Min krop har nemlig alvorlige skader, som vil medføre at benenes funktion svigter indenfor overskuelig fremtid, og det svigt risikerer at medføre skader på andre dele af kroppen.

Derfor træner jeg! Derfor forsøger jeg vedholdende at udbedre skaderne. Derfor mødes jeg med min fantastiske fysioterapeut to gange om ugen, så hun kan piske mig igennem øvelser, som har til hensigt at mine bens svigt kan udsættes! Jeg er nemlig ikke en K3’er udover det hele endnu. Jeg tror på, at træning gør en stor forskel for mig og min krop – også de dage, hvor jeg har svært ved at komme afsted.

Jeg er (big surprise) ikke Charlotte Birchow, mit træningstøj er fra Aldi og træningsskoene har jeg arvet af Hjalte, da han voksede ud af dem. Jeg er med andre ord ikke den oplagte Youtube træningstrunte, men mit håb er alligevel at disse videoer kan være inspiration til andre med sclerose, som har de samme udfordringer som mig. Jeg er slap, og jeg har en hoftebøjer, som får mine skridt til at ligne en fuld and med tyndskid på rulleskøjter. Jeg ved godt, at der på Youtube findes virkelig mange virkelig tjekkede videoer med både smart underlægningsmusik og træningsfolk, som ikke er K3’ere, Men de her øvelser som jeg viser her kan laves af os K3’ere, som har bøvl med både kræfterne og balancen. Derfor deler jeg dem.

Ved nærmere eftertanke, så må  jeg vel nærmest at betragte som et håndværkertilbud! Jeg håber videoerne kan give nogle af jer inspiration og mod på at kæmpe videre. Og så vil jeg da sætte umådelig stor pris på, hvis nogle har andre øvelser, som de vil dele enten her eller på Fru Holmboes Facebookside.

og HUSK! Lidt har også ret!

Du ville måske også kunne lide

4 Kommentarer

 • Send svar
  Gitte Foersom
  17. juni 2018 kl. 12:27

  Hej Charlotte, tusind tak for at vise disse øvelser. Jeg døjer også meget med hoftebøjerne, er ikke blevet introduceret til disse øvelser hos min fysioterapeut, men vil absolut tage en snak med ham til næste træning og så komme i gang.
  Vh
  Gitte Foersom

 • Send svar
  Charlotte Holmboe
  17. juni 2018 kl. 20:38

  Kære Vibeke, velbekomme da 🙂 Hoftebøjere er så dumme, når de ikke virker… pøj pøj med din snak med din fys. Jeg er oprigtig glad for den modtagelse de her videoer har fået, for jeg var sådan lidt “argh, er det for plat og vil folk overhovedet finde dem brugbare”. Så tak!

 • Send svar
  Gitte Foersom
  22. juni 2018 kl. 12:21

  Hej Charlotte, jeg kan fortælle, at min fysioterapeut er meget positiv overfor disse øvelser og glad for, at jeg selv har brag dem på bane – og jeg – jeg synes, at jeg kan mærke, at de kommer til at gøre en forskel. Igen mange tak. Og god weekend 🙂
  Kh Gitte

  • Send svar
   Charlotte Holmboe
   22. juni 2018 kl. 13:19

   Åh Gitte, hvor er du rar at give mig en tilbagemelding på din træning. Jeg tror på at det gør en forskel. Kæmp videre, du er så sej! God weekend til dig 🙂

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.