0 I Fremhævet/ Godt at vide om sclerose/ Livet med sclerose/ Muligheder

Forestil dig en punkteret bold – Derfor vil jeg ikke smittes med Coronavirus!Ca. 3 minutters læsning

Jeg har sclerose!

Jeg er dermed en af dem som Statsministeren og Sundhedsministeren kalder for kronisk syg inde i fjernsynet, når de fortæller om, hvem vi skal passe ekstra godt på med hensyn til den her Coronavirus.

Faktisk er jeg så kronisk syg, at jeg får medicin i håbet om at kunne bremse udviklingen i sclerosen.
Den medicin jeg får som infusion hvert halve år, fungerer på den måde, at den slår en hulens masse af mine B-celler ihjel. Hvad er B-celler, og hvad gør de godt for, spørger du?
Jo, B-celler er helt kort og forenklet kroppens immunforsvar! Jeg har altså derfor et meget nedsat immunforsvar og skal passe vældig meget på med ikke at blive smittet med virus.

For hvis jeg bliver smittet af virus og bliver syg, så er det desværre sådan, at jeg bliver syg på en måde, som ikke er til “borgerens fordel”. Mit immunforsvar er som nævnt på grund af min medicin næsten væk, og derfor tager det længere tid at blive rask, fordi jeg også bliver voldsommere ramt end dig med et godt immunforsvar.

Den bedste sammenligning, når vi taler sclerose og virus, som jeg lige kan komme på er, at hvis jeg bliver ramt af virus, så vil min krop opføre sig som en punkteret bold. Jeg kan, hvis du lægger alle kræfter i og har god tid og stor vilje, godt pumpes op igen, men efter lidt tid, så ligger jeg flad og lettere ubrugelig igen. Du kan godt få mig til at fungere, men det kræver, at du finder lappegrej frem.

Jeg og mange andre kroniske syge kan undgå at punktere, hvis vi alle sørger for at efterleve sundhedsmyndighedernes anbefalinger om minimering af smitte med Coronavirus.

Og til dig som stadig synes, at det her virussnak er hysterisk og ikke finder det nødvendigt at ændre noget som helst omkring dig, vil jeg sige: Det er faktisk overhovedet ikke svært at være både flink og udvise rettidig omhu. Jeg vil blive så taknemmelig, hvis du vil hjælpe mig og alle de andre med at undgå at blive smittet!

Det vigtigste du sådan set bare skal gøre, er at:
Vaske dine hænder (10 gange oftere lige nu end du plejer)

Hoste/nyse på den måde du lærte, helt fra du var barn – hvilket betyder IKKE ind i hovedet på andre!

Hvis du er snottet eller har feber, så bliv for pokker under dynen, sov eller tænd for Netflix til du er HELT rask. Ingen gider alligevel se på en som ligner lort.

Og så vask lige dine hænder én gang til, ik?!

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.