1 I Familieliv/ Livet med sclerose/ Mad

Meget mere end en andCa. 4 minutters læsning

Fordi jeg havde fri fra arbejde i dag, og fordi jeg havde sovet vældig godt i nat, besluttede jeg mig for, at i dag skulle jeg prøve noget, som jeg aldrig har prøvet før. Så jeg tog i Føtex! Altså, Jeg har naturligvis været i Føtex et hav af gange, men jeg har sgu aldrig før købt en stor dyr and før.

Men det gjorde jeg i dag. Jeg havde nemlig set i min kalender, at det var Mortens Aften i aften. Sådan noget Mortens Aftensnoget plejer jeg ikke at falde for, mest fordi jeg har aldrig haft mod på at lave brun sovs eller hjemmelavet rødkål. At alle mennesker pludselig skal have and den 10. november skyldes en mand, der hed Martin, som ikke ville være biskop. Og noget med, at han derfor gemte sig ude ved gæssene, som afslørede ham, så han blev opdaget af dem fra landsbyen, og derfor blev biskop alligevel. Det blev han sur over og bestemte derfor at alle skulle spise en gås den 10. november, for ligesom at markere, at det var dagen, hvor han blev fundet og dermed også blev biskop. Fed hævn over gæssene!

Såååh altså! Morten hed egentlig Martin og han gemte sig hos gæssene, så derfor spiser vi  (en million-agtigt mange år senere) and! La’ vær’ med at spørge…

Der var virkelig mange ænder i kølediskene i Føtex. Nogle af dem var til at betale sig fra og andre blev anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og havde haft en fest med fri mad og frisk luft indtil de endte i køledisken. Ænderne med fri mad og frisk luft kostede så meget, at jeg købte en af dem og slet ikke kunne vente med at komme hjem og hive guldægget ud af røven på den.

Der var ingen guldæg, men masser af udfordringer!

Jeg kan godt lide at lave mad! Rigtig godt endda. Jeg er bedst til at lave mad, når jeg følger en opskrift slavisk og allerbedst når jeg kan se en Youtube video, hvor jeg er “med” til at lave retten. Jeg skal også have alle ingredienserne klar og opmålt. Min hjerne kan splatte helt ud, hvis der mangler for eksempel nelliker eller kanel (også selvom den smilende dame på Youtube videoen fortæller mig, at det er ligemeget!) Derfor har jeg været ved købmanden tre gange i dag…

Men jeg kan godt lide at lave mad! Og i dag var jeg (i al ubeskedenhed naturligvis) totalt rockersej. Jeg langtidsstegte en dyr and, lavede brun sovs helt fra bunden (som smagte ligeså godt, som den min mor laver) og så toppede jeg det hele med hjemmelavet rødkål.

Jeg har så meget optur over, at jeg har lavet julemad i dag. Og jeg har så meget optur over, at jeg lykkes med noget nyt, som jeg aldrig har prøvet før. Det er helt barnligt at have det sådan, men ikke desto mindre, så betyder det, at jeg nu kan krydse en ny ting af, som jeg kan. Der er nemlig nok af ting at strege af den liste!

Rap rap og god weekend til dig!

ps. Et tip, kig ind på www.valdemarsro.dk, hvis du vil have nemme og overskuelige opskrifter. Der er også meget pædagogiske og letforståelige Youtube videoer til rigtig mange af opskrifterne. Jeg bruger denne hjemmeside tit! Og du skal også være hjertlige velkommen til at udvide min horisont med steder på nettet, hvor jeg kan finde nemme og lettilgængelige opskrifter.

 

Du ville måske også kunne lide

1 Kommentar

 • Send svar
  Signe Op.
  11. november 2017 kl. 11:03

  Det er sgu da pisse flot klaret! Du kan godt klappe din hjerne på skulderen (…?!), for der ér ret meget at holde styr på, når man skal frembringe sådan en middag. Men (og som min far ville have sagt) det kan du jo roligt rejse rundt og optræde med nu, haha! 😉
  Det gik så først ret sent i aftes op for mig, at det var Mortens aften. Jeg har åbenbart boet i en hule på det sidste…

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.