0 I Godt at vide om sclerose/ Hjælpemidler/ Livet med sclerose/ Muligheder/ Rettigheder

Hvad er Nota? (Et tip til os med sclerose)Ca. 3 minutters læsning

[dropcap]I[/dropcap] mange år har jeg været ordblindelærer, og i ligeså mange år har jeg opfordret ordblinde til at melde sig ind i Nota, som er en institution under Kulturministeriet, der producerer og udlåner tekster for folk med læsehandicap. Formålet med Nota biblioteket er at sikre lige adgang til viden, samfundsdeltagelse og oplevelser for mennesker, der ikke kan læse almindelig trykt tekst.

Hvis du har sclerose, så har du faktisk mulighed for at blive medlem af Nota. Også selvom du overhovedet ikke er bare lidt ordblind! Rigtig mange med sclerose døjer meget med enten nedsat syn, dobbeltsyn eller koncentrationsbesvær, når de skal læse trykt tekst. Det er her, Nota bliver din nye bedste ven. Nota gør det nemlig muligt for dig igen at fordybe dig i bøger uden at skulle læse med øjnene!

På Nota finder du både skønlitteratur, faglitteratur, tykke bøger, tynde bøger. Simpelthen alle slags bøger, magasiner og tegneserier sågar – Der er noget for enhver smag og selv de helt nye bøger kan du finde. Faktisk er der lige nu over 40.000 bogtitler du kan vælge mellem. Og du kan faktisk downloade dem både som lydbøger og e-bøger, så det er bare om at komme i gang.Det er nemt og enkelt at tilmelde sig Nota biblioteket, hvis du har sclerose. Du skal blot downloade og printe indmeldelsesblanketten inde under kategorien “Andre handicap”. Indmeldelsesblanketten til Andre handicap finder du ved at trykke her. Når du har printet blanketten ud, udfylder du den og smutter til lægen for at få ham/hende til at underskrive blanketten. Den puttes i en kuvert og sendes så med Brevdue eller Postnord til Nota, som har adressen:

Nota, Teglværksgade 37, 2100 København Ø.

Alternativt kan du indscanne den udfyldte indmeldelsesblanket og sende den til indmeldelse@nota.dk

Du vil ikke fortryde at melde dig ind! Hvis du elsker at læse, men har svært ved at læse med øjnene og få hjernen til at følg med, så skynd dig at melde dig ind i Nota. At lytte til bøger er helt fantastisk. Jeg er selv storforbruger af lydbøger, og nyder at læse i bilen, i sofaen med lukkede øjne og mens jeg ordner daglige gøremål.

Nota har en app, den ser sådan ud og er virkelig nem at bruge! Du kan dog ikke downloade e-bøger herfra.

Mange af jer kan sikkert huske, at jeg lige inden min rejse til Spanien i sommers, efterlyste gode bøger at læse. Det væltede ind fra jer med forslag, og nu du får meldt dig ind i Nota, så kan du finde det blogindlæg med alle jeres forslag til gode bøger her. Langt de fleste (hvis ikke alle) kan du downloade fra Nota.

Hvis nu der opstår spørgsmål undervejs i tilmeldingsprocessen, så tjek Notas hjemmeside her eller skriv til mig. Jeg vil gerne forsøge at hjælpe! Velbekomme og det var da så lidt. Rigtig god lyttelæselyst!

ps. Nota har faktisk også en Facebookside, som du finder her.

 

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.