0 I Familieliv/ Ikke kategoriseret/ Livet med sclerose/ Ude i virkeligheden

En ferie fuld af bøgerCa. 8 minutters læsning

[dropcap]H[/dropcap]vor var det da bare verdens bedste idé, jeg fik i går. Altså at spørge jer til råds om, hvilke bøger der er værd at læse i sommerferien. Faktisk har I været så flittige, at jeg nu kommer til at gå i det samme sæt tøj i Spanien, fordi jeg skal have kufferten fyldt op med bøger. Jeg kommer også til at tilbringe ferien i skyggen med en drink i den ene hånd og en bog i den anden.

Jeg er virkelig taknemmelig for alle jeres forslag. Nogle af bøgerne I foreslår, har jeg allerede læst, andre har jeg længe haft lyst til at læse og endelig er der også en del af bøgerne, som jeg ikke kendte til, men nu er skrevet på “skal læses” listen. Sidst i dette indlæg laver jeg en liste over alle de bøger, som I har foreslået. Og så håber jeg at jeres indsats kan bruges som inspiration til andre.

Der er mange måder at læse bøger på. Jeg er bedst til rigtige bøger med papirsider, man skal bladre i. Jeg kan godt lide at dufte til nye bøger og vide, at jeg er den første, der læser ordene i netop denne bog. I dag kom Peter hjem med hele to nye bøger til mig. Han kunne huske, at jeg var ret vild med bogen “En mand der hedder Ove“, som er skrevet af Fredrik Backman, og han havde fundet to bøger af samme forfatter til mig i Bilka. De er helt nye og jomfruelige (for mig), og skal selvfølgelig begge med på ferien.

Vores bogreol herhjemme er godt og vel fyldt op. Både Peter og jeg elsker at læse, men pladsmangel og tidsmangel er begge faktorer, som gør, at Peter aldrig læser rigtige bøger, men ynder at lytte til bøger, både når han træner (seriøst!), laver mad og kører bil. Jeg kan godt se, at det er et virkelig smart koncept at bruge lydbøger, fordi man kan lave noget andet og samtidig få en god historie fortalt. Problemet for sår’n en som mig er bare, at jeg er sygt dårlig til at fastholde fokus på historien i ørerne samtidig med, at jeg skal navigere i trafikken eller skrælle kartofler.

Denne udfordring har Peter (på mine vegne) løst ved at købe en E-bogslæser til mig. Jeg har nemlig erfaret, at jeg lige for tiden læser bedst med øjnene og ikke med ørerne, og at en E-bogslæser er en fiks lille flad “maskine” på størrelse med en Ipad mini, som kan indeholde flere bøger, end jeg kan nå at læse, inden jeg skal på pension. Den er smart på alle tænkelige måder, og et godt supplement til papirsbøger, idet den som før nævnt rummer mange bøger (som der så ikke skal findes plads til i reolen). En anden virkelig smart ting for mit vekommende er, at lyset i skærmen på E-bogslæseren ikke afgiver såkaldt “blåt lys” og derfor ikke fucker med din hjerne og søvn, hvis du bruger den til godnatlæsning.

Så derfor har jeg i dag fyldt min E-bogslæser op med bøger, som nogle af jer har foreslået. Jeg har for eksempel både lagt “Jordens Søjler” af Ken Follett ind og “Ser du månen, Daniel” af Puk Damgård og også et par andre af jeres forslag.

I formiddags, mens det væltede ind både på mail, på bloggen og Facebook med bogforslag fra jer, tog jeg med Jeppe og Hjalte ind i byen for at købe shorts til dem begge samt magnesium til mig selv. Jeg sendte drengene ind i en “shortsbutik” og gik derefter selv på apoteket. Ind kom en ældre dame, som virkede en kende forvirret og flyvsk. Hendes forvirring fik et nyk  i den forkerte retning, da hanken på hendes håndtaske pludselig sprang, og hun endvidere opdagede, at hunhavde glemt at trække et nummer i køen. Både jeg og en anden dame lagde mærke til hendes stigende fortabthed (kan man sige det). Jeg stod bare og gjorde ingenting, men den anden dame tilbød Forvirringsdamen at bytte nummer, så hun kunne komme  før hende. Det takkede Forvirringsdamen ja til og satte sig så på en stol med et lille suk. Jeg gjorde det samme – altså satte mig på en stol med et lille suk og så spurgte hende, om hun skulle have hjælp til at fikse tasken.

Pludselig spørger den søde dame mig, (altså hende som byttede sit nummer med Forvirringsdamen), om jeg hedder Charlotte?! Det må jeg sige ja til, og hun fortæller så, at hun læser min blog og at hun ovenikøbet kan lide den. Jeg blev helt vildt stolt og overvejde kort at spørge hende, om hun ikke ville gentage det – bare sår’n lidt højere, så alle på apoteket kunne høre det. Men jeg nøjedes med at sige 1000 tak, og så snakkede vi lidt om ferie, dansk sommer og ønskede hinanden en god en af slagsen.

I eftermiddags modtog jeg så en mail fra selveste Sød Dame fra apoteket. Tænk sig, hun havde ulejliget sig med at skrive en mail til mig:

Heldige mig!

Nåh, men her har i den lovede bogliste. Der er med garanti god inspiration. Og I skal vide, at jeg ikke tøver med at give jer skylden, hvis jeg på ferien bliver beskyldt for at være både fraværende, asocial, sær og en enspænder.

 • Trioligien Berliner Poplerne, Eremitkrebsene, Ligge i grønne enge af Anne Radge
 • Havets Katedral eller Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefonso Falcones
 • Jordens Søjler af Ken Follett
 • Min geniale veninde af Elena Ferrantes
 • Claras krig af Clara Kramer
 • Ser du månen, Daniel af Puk Damgård
 • Angelas Aske af Frank McCourt
 • Hvor der er fugle af Maren Urthaug
 • For min søsters skyld af Jodi Picoult
 • Næste Stop Rosengädda af Emma Hamberg
 • Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr
 • Min mormor hilser og siger undskyld af Frederik Backman
 • To brødre af Ben Elton
 • PAPA af Jesper Stein (og alle hans andre bøger for den sags skyld)
 • Niceville af Kathryn Stockett
 • Djævlens lærling af Kenneth Bøgh Andersen
 • Hulebjørnens klan af Jean M Auel ( og de andre i serien)
 • Du forsvinder af Christian Jungersen
 • Wonder af R. J Palacio
 • Tirsdag formiddag af Renée Toft Simonsen
 • Hvor der er vilje af Jeffrey Archer
 • Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg
 • Nattergalen af Kristin Hannah
 • Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage af Naja Marie Aidt
 • Bøger af forfatteren Jo Jo Moyes
 • Øst for Paradis af John Steinbeck
 •  Pigerne fra Englandsbåden af Lone Theils

Og lad mig som bonus lige nævne forfatteren Jens Christian Grøndahl, som er min yndlingsforfatter over alle. Han skriver så fantastisk og sætter så mange tanker i gang. Det ved min svigerfar alt om, for det er faktisk ham, som har introduceret hr. Grøndahls forfatterskab for mig. Da jeg var i Århus i sidste uge, fik jeg da også denne bog med en lille feriehilsen i af min svigerfar. Bogen ER pakket i kufferten.

Og til allersidst… Undskyld! Undskyld for at jeg ikke har postet opskriften på “Jyttes chokoladekage” og den fantastiske hyldeblomst is, som jeg lovede i indlægget i går. Jeg har ikke nået det, og syntes faktisk også at den her bogliste var mere vigtig end at proppe jeg med tomme kalorier!

Nu går jeg i seng med min E-bogslæser og snupper et par sider i “Jordens Søjler”.

Godnat til jer alle og 1000 tak for indsatsen til jer som har delt bogtitler med mig (og alle de andre…)

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.