2 I Familieliv/ Livet med sclerose/ Ude i virkeligheden

Lige ud af landevejen!Ca. 5 minutters læsning

[dropcap]F[/dropcap]or en uges tid siden proklamerede Hjalte, at han ville cykle til Årøsund snart! Jeg syntes det lød som en rigtig god idé og kom til at sige, at hvis jeg stadig kunne cykle, så gad jeg helt vildt godt at være taget med ham. Hjalte foreslog derfor, at “vi da bare kan gå derned så, mor!“. Og så var den aftale ligesom forseglet!

I formiddags tog Peter, Hjalte og jeg så afsted på vores gåtur til Årøsund, som altså ligger 12 km fra vores matrikel. Jeg havde pakket chokoladekiks og brikjuice i kørestolen, og afsted det gik. Haderslev kommune har netop fået etableret en helt fantastisk cykelsti hele vejen ned til Årøsund, som ligger ud til Lillebælt. Ny asfalt og ingen forstyrrende trafik og marker med høstklart korn, så langt øjet rækker og smukke blomster i grøftekanten, gjorde turen virkelig nem at elske.

Vejrudsigten havde lovet sol med en lille uskyldig sky. Den der lille uskyldige sky indeholdt så virkelig meget regn et par gange undervejs på gåturen. Men nu er regn som bekendt hverken sundhedsfarligt eller noget at være bange for, så vi fortsatte ufortrødent vores tur. De to gange undervejs, hvor vi var ofre for noget, der mest af alt mindede om stormflod, foreslog jeg dog, at vi tog en siddepause i ly for regnen.

Den her nye cykelsti ik?! Den er udover at være forsynet med det der nye jomfruelige asfalt, som er så ganske aldeles fremragende for (også) en kørestolsbruger, også forsynet med luft. Ja… luft! Det er simpelthen så smart, at når man lige mangler lidt luft i dækket eller blot har brug for en siddepause for at få luft, så kan man enten puste ud på en bænk eller pumpe kørestolen (eller cyklen naturligvis). Fandme smart ik?! Gratis varm luft i provinsen!

Udover varm luft på cykelstuen, så er provinsen også fuld af æbler at plukke på gåturen til Årøsund. Pause, chokoladekiks og friskplukkede (ikke helt modne) æbler blev konsumeret i en kort stå/siddepause. Jeg har kørt den her tur i bil en million gange, men gåturen i dag fik mine øjne op for, hvor jeg kan finde æbletræerne, brombærerne og blomsterne som kan plukkes.

Vi havde hjemmefra tjekket ud, hvor lang tid det ville tage at gå til Årøsund, og vi havde derfor en forventning om at kunne nå at hoppe på en bus nede i Årøsund kl. 14.35. Tidsplanen holdt, og vi nåede både at få en is, se færgen fra Årø komme ind og nå bussen.

Eller…

Her stoppede så både den gode gåtur og opturen så med et slag. For da jeg rakte buschaufføren mit dankort og sagde “tre voksne tak “, vendte og drejede den meget alvorlige (læs: arbejdsmætte og møgsure) buschauffør mit dankort, som om jeg havde rakt ham et rabatkort til et blomsterbindingskursus , hvorpå han sagde “sår’n et kort tager jeg ikke“. Jeg spurgte så småfebrilsk, om jeg kunne nå at hæve kontanter inde i grillbaren 30 meter derfra. Men det kunne jeg ikke, for han havde travlt!

Pludselig springer en ældre dame op fra sit sæde i bussen og kommer op til mig med sin pung i hånden. Hun finder hundrede kroner frem, som hun giver mig. Og således endte vi med ikke at skulle GÅ hele vejen hjem alligevel. Den ældre dame havde ikke mobilepay. Hun vidste vist ikke engang, hvad det var. Men hun pegede på sit hus, da vi kørte forbi, og jeg lovede, at hun ville få sine penge senere på dagen.

Og således havnede jeg i Årøsund to gange i dag.

I dag har været helt fantastisk på alle måder. Jeg oplevede at kunne komme med på en pragtfuld gåtur på 12 km, hvor vi fik vendt verdenssituationen, grinet og hygge. Og jeg oplevede at selv en møgsur buschauffør ikke kan overtrumfe en hjælpsom gammel dame. Vigtigst af alt blev jeg mindet om, at jeg sagtens kan være med og endda på lige vilkår, hvis blot jeg slår røven i sædet og tager med på de eventyr som byder sig.

En kørestol og min familie er ikke det værste der findes! Faktisk tværtimod!

OG lige lidt Serviceinfo til andre kørestolsbrugere: Der er en del, som har spurgt hvad min kørestol hedder og hvor jeg har den fra. Min kørestol er fra Invacare og her kan I se, hvad det er for en model, jeg kører i. Jeg er meget tilfreds med den og kan faktisk slet ikke forestille mig en hverdag uden.

For en god ordens skyld, så er det her indlæg heller ikke sponsoreret. Jeg får hverken skattelettelser fordi, jeg er vild med Haderslev Kommunes nye cykelsti, som både har varm luft og god asfalt. Og jeg får ikke gratis dæk eller kørehandsker, fordi jeg fortæller, at jeg er lykkelig for min kørestol.

Men jeg vil da rigtig gerne lave en give away, hvis det er! Dem der har lyst, er velkommen til at komme på en gratis gåtur med mig til Årøsund. Men husk lige at medbringe kontanter til bussen til hjemturen, for ellers skal i gå begge veje! I kan bare sige til, jeg kan sikkert godt den dag!

Du ville måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Send svar
  Susanne / flesthverdage
  6. august 2017 kl. 10:52

  Sikke en skøn tur💙
  Der er ofte de simple ting, der giver størst glæde – vi har det desværre med at glemme det i den travle hverdag🙂

  • Send svar
   Charlotte Holmboe
   6. august 2017 kl. 16:58

   Kære Susanne, ja vi skal huske at skønne på de små ting, som giver god mening og løfter humøret. Disse oplevelser tages med ind i hverdagen og løfter den.
   kh Charlotte

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.