2 I Familieliv/ Fremhævet/ Ikke kategoriseret/ Mad

I dag har vi lavet ingenting!Ca. 3 minutters læsning

[dropcap]N[/dropcap]år klokken nærmer sig 11, og jeg kan høre computertasterne sukke efter pause inde på Jeppes værelse, så er det ved at være tid til, at jeg iklæder mig mine småskingre, lidt for høje og svært retoriske spørgsmål, som råbes gennem hele huset!

Drengøøøøøø, hva’ laver i?” (udtalt, så alle ved, det ikke er et spørgsmål, men en bebrejdelse og en ordre til at gøre noget andet..)

Øh ingenting…” (udtalt, så jeg forstår, at jeg skal blande mig udenom)

Skal i slet ikke ud og nyde solen og foråret? Det gir’ dårligt vejr i morgen!” (udtalt som “Luk og sluk og få et liv fra NU af!“)

Øøh jooh… Vi skal bare liiige…” lyden af tasternes sukken overdøver resten af drengenes svar.

Og så var det, at jeg kort overvejede at tænde for Poul Kjøllers “Vil du med en tur i skoven” eller “Jeg er så glad for min cykel“, bare fordi… Men så slog det mig, at jeg sgu da også ville lave ingenting, og ignorere at mit afkom ikke får nok sol og frisk luft ud af livet.

Det er jo ikke fordi, jeg ikke har prøvet at lave ingenting før. Det gør jeg såmænd tit, men ikke den her slags ingenting. Jeg besluttede mig for at lave Sønderjysk Ingenting, som smager af noget helt andet end “Ikke en skid”. Min slags ingenting inkluderer nemlig både fløde og sukker og en tur i ovnen.

Mine børns mor er smart! Det er hun altså! For hun bad de to drenge, som lavede deres slags ingenting om at tage den gamle hanhund med op til købmanden og købe ingredienser til min slags ingenting. Sukker og fløde kan få enhver rask dreng ud i solen 🙂

FullSizeRender-2

Den af mine drenge, som er mest glad for sukker, hjalp mig med at lave Ingenting, og den anden cyklede ind på skaterbanen 🙂 Og sådan får en mor sin vilje på uden ævl og kævl! BUM

Her har i opskriften på denne St. bededags Ingenting. De smager virkelig virkelig godt og mormoragtigt, og er så lette som ingenting at lave!

FullSizeRender-1

Print opskrift som PDF

Ingenting (en sønderjysk småkage!)

Du får ca. 40-50 stk Ingenting-småkager

 • 375 g hvedemel
 • 2 æggeblommer
 • 250 g smør
 • 2 spsk fløde

Masse til toppen

 • 2 æggehvider
 • 300 g sukker
 • 1-2 tsk eddike
 • 2 spsk mandler (finthakkede)

Fremgangsmåde

 • Smuldr smør i melet og tilsæt to æggeblommer og fløden. Ælt hurtigt sammen.
 • Læg dejen i køleskabet i en time. Rul dejen ud og udstik den med et glas (ikke for stort, jeg brugte champagneglas).
 • pist hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler.
 • Læg en skefuld af massen på hver af de udstukne kager.
 • Bag småkagerne midt i ovnen på 150 grader i ca 12 minutter.

Freja er først lige kommet hjem for lidt siden efter en cafétur med veninden. Hun spurgte selvfølgelig “Hvad har i lavet i dag“, hvortil vi kunne svare “ingenting, vil du smage?“.

Altså VI syntes det var sjovt, og Freja… hun gik hovedrystende ind på sit værelse 🙂

Du ville måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Send svar
  Susanne J
  22. april 2016 kl. 19:30

  De lyder lækre Charlotte, dem vil jeg prøve at lave i week-enden. Ingenting er et godt navn til kager, ikke lige til at regne med.

  • Send svar
   Charlotte Holmboe
   22. april 2016 kl. 19:46

   Kære Susanne, de ER lækre! Og INGENTING er det fedeste navn til en kage 🙂 Freja har lige stukket hovedet ud fra sit værelse og sagt “tak for ingenting!” ha ha ha… God fornøjelse med bagningen 🙂

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.