2 I Fremhævet/ Godt at vide om sclerose/ Muligheder

I dag fortalte ergoterapeuten mig, at…Ca. 3 minutters læsning

 • hun også synes, at ordet rehabiliteringsklinik er et frygteligt langt ord.
 • jeg har en svag tommelfingermuskel (hun kaldte den noget helt andet, men jeg kan ikke både huske på “rehabiliteringsklinik” og et svært latinsk ord for tommelfingermuskel).
 • at min venstre arm og hånd er slap både motorisk og muskelagtigt. Det vidste jeg jo godt, men hun synes det er noget skidt, når jeg er venstrehåndet.
 • hun fornemmer ud fra det, jeg fortæller hende om min hverdag med hukommelses- og koncentrationsbenspænd, at jeg skal have noget hjælp med det kognitive også.
 • hun vil skrive til Haderslev Kommune, som indenfor en uge vil indkalde mig til deres rehabiliteringsteam med henblik på at få mig i gang med genoptræning hos ergoterapeuterne af både arm/hånd og mudderhjerne.

FullSizeRender-21

Tænk hvis de kan hjælpe mig, ergoterapeuterne! Tænk hvis jeg ikke skal være nervøs for at tabe ting, der skisme altid går i stykker af det! Tænk hvis jeg igen kan lære at skrive, så jeg ikke længere har den grimmeste drengeskrift i Sønderjylland, og tænk hvis jeg igen kan få kræfter og motorik til at vaske hår med begge hænder og spise pænt med kniv og gaffel og lægge en makeup, der ikke ligner et uheld og børste tænder uden pauser og tænk hvis min hjerne får hjælp til at huske og forstå.

 

Små ting små ting… Jeg ved det godt. Men det er ting, som betyder rigtig meget for mig og ind i mellem tar’ modet lidt fra mig i hverdagen ikke at kunne, når jeg er træt.

Det er så vigtigt at vide, at der er hjælp at få, når kroppen har brug for lidt ekstra hjælp og virkeligheden spænder ben for hverdagen. Jeg vidste faktisk ikke, at min neurolog havde mulighed for at sende mig videre til en ergoterapeut, men jeg synes det er vigtig viden at give videre, så det være hermed gjort!

Nåh ja.. I aften har jeg lavet pizza til folket! Kartoffelpizza, bare for at prøve noget nyt. Jeg vil ikke belemre jer i dette indlæg med, hvem der sagde hvad om ideen med kartofler på en pizza, eller hvordan den smagte. Det der er vigtigt lige nu i dette indlæg er, at jeg saftsuseme skar alle kartoflerne i smalle skiver UDEN at skære mig selv i fingeren mere end to gange! Jeg er glad og det blødte næsten ikke 🙂

Opskriften på kartoffelpizza får du i morgen på bloggen. Uden at røbe for meget, så snød jeg med lidt bacon i 😉 Glæd dig!

 

Du ville måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Send svar
  Gitte Foersom
  20. april 2016 kl. 10:02

  ih hvor jeg elsker dine indlæg kære Charlotte. De er nærværende, humoristiske men også med den alvor, som jo desværre følger med sklerose. Du er god til at fortælle, om de gode ting, du oplever, men også om de trælse ting, så det er nemt at identificere sig med personen i dine fortællinger. Samtidig øser du af din erfaring, som f.eks. her med ergoterapeut, og det er såå dejligt, når man nu er forholdsvis ny i denne verden. Tusind tak
  Kærlig hilsen
  Gitte Foersom

 • Send svar
  Charlotte Holmboe
  20. april 2016 kl. 18:46

  Ih 1000 tak søde Gitte 🙂 Jeg kan huske, at jeg selv savnede den erfaring garvede folk havde, og var lykkelig, når jeg opdagede, hvordan jeg kunne få hjælp. Jeg er superglad for, at du kan bruge min hjemmeside 🙂 Jeg lover, at der kommer mere 😉
  Kh charlotte

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.