1 I Fremhævet/ Livet med sclerose/ Træning

DR kom på besøg til en snak om træning!Ca. 5 minutters læsning

I fredags blev jeg ringet op af Gitte fra Scleroseforeningen. Gitte har det med at ringe og spørge om min hjælp, når Scleroseforeningen har brug for én med sclerose, der vil sige eller gøre noget offentligt.

Jeg siger sjældent nej til at hjælpe min patientforening. Både fordi de ting jeg bliver bedt om at hjælpe med gir’ virkelig god mening, men også fordi Gitte fra Scleroseforeningen er så rar, at hun simpelthen ikke er nem at sige nej til!

I fredags sagde jeg da derfor også ja til, at DR måtte besøge mig lørdag morgen med både journalist og kameramand for at lave et liveindslag til nyhederne klokken 8 om de træningsvideoer, som Scleroseforeningen med stor succes har lavet.

Træningsvideoerne finder du på den her hjemmeside.

Jeg er ret vild med konceptet med de her videoer. De er nemlig lavet med tanke på, at ikke to sclerosepatienter er ens. Vi er alle ramt forskelligt og har forskelligt funktionsniveau. Derfor har du i videoerne følgende muligheder, når du skal træne:

Instruktøren i træningsvideoerne er for mange med sclerose en kendt person, som man kun kan føle sig tryg ved. Det er nemlig en fysioterapeut (Marianne) fra Ry Sclerosehospital som på flotteste vis guider gennem de forskellige øvelser. I videoerne har hun tre forskellige træningsmakkere, der alle har sclerose, nemlig en gående, en stående og en siddende.

Jeg er i al ubeskedenhed selv med i træningsvideoerne, nemlig som den “stående” træningsmakker. Den oplevelse har jeg faktisk skrevet et indlæg om, som du kan læse her.

Nåh..

Det var det der besøg af DR’s udsendte, vi kom fra!

Iført rent hår, nystrøget skjorte og lidt læbestift stod jeg klar, da den hvide varevogn fra DR parkerede. Journalist og kameramand blev med behørig afstand vist om i haven, hvor der skulle filmes fra. Alt gik fint. Min egen familie var stået tidligt op, så de kunne se fruen i huset i fjernsynet. Hvis de alle havde lænet sig en smule til venstre i sofaen, kunne de have slukket fjernsynet og nøjes med at glo på mig fra stuevinduet…

Hvis du har lyst til at se mig optræde i min have med rollator og læbestift, mens jeg fortæller om, hvad Scleroseforeningens træningsvideoer betyder for mig, så tryk blot på nedenstående link og spol frem til 1 time og 34 minutter (ca).

https://www.dr.dk/drtv/se/tv-avisen-ekstra_-kl-0800_1000_182109

Det var en god oplevelse, og jeg nåede hverken at sige noget tåbeligt eller vælte under optagelsen. Således lettet og tilfreds med dagens gerning kunne jeg nu læne mig tilbage. Troede jeg! For klokken 13 ringede telefonen, og i røret var en journalist fra DR.

Hmm…

Altså en anden journalist, som spurgte om han kunne lokke mig med til at være med i et indlæg til DR’s nyheder klokken 18.30. Altså hvis han kørte nu, så kunne han og kameramanden være hos mig klokken 15! Hvis altså…

Så klokken 15 stod jeg klar igen iført den samme skjorte, stadig rent hår og med en ny omgang læbestift. Samme procedure med afstand og optagelse til indslag i haven og så gik vi i gang!

Nyhedsindslaget kan du se ved at trykke på nedenstående link, hvis du har lyst. Jeg toner frem på skærmen ca. 11.40 minutter inde i nyhederne.

https://www.dr.dk/drtv/se/tv-avisen-18_30_-haandsraekning-paa-215-mio-kr-til-udsatte-borgere_182110?fbclid=IwAR1LzL_cnIRG3_49nl7q0xpu-sp4ndWIlJjdmgErE6PHoCt2TXbinTz4F0Y

PS. i lørdags lærte jeg to ting af DR’s udsendte!

Den første ting var, at jeg faktisk ikke behøvede at lave så mange og store fagter med arme og hænder, når jeg talte, for “det er jo ikke til en tegnsprogsudesendelse”

Den anden ting var, at selvom ord som sgu og fandeme kan understrege det man mener rigtig meget, så er det faktisk bedre at lade være, når man er i TV.

Hvis du nu på et tidspunkt skal optræde i TV, så betragt dette som et lille tip fra én, som har været der. Det var så lidt da! Vi må sgu da hjælpe hinanden jo!

God fornøjelse med træning 🙂

Du ville måske også kunne lide

1 Kommentar

  • Send svar
    Susanne J
    27. april 2020 kl. 23:29

    Så dig i tv Charlotte og synes du gjorde det rigtig godt, dejligt at du vil medvirke til at gøre en forskel for scleroseramte😊

  • Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.