0 I Familieliv/ Fremhævet/ Ikke kategoriseret/ Ude i virkeligheden

Den slags vinterferieCa. 5 minutters læsning

I torsdags kørte vi op til sommerhuset. Som de gode lærerforældre vi er, besluttede vi, at begge drenge skulle holde fri fra skole, så de kunne nyde deres forældres selskab og Vesterhavsstemningen.

Og det gjorde Hjalte og Peter så i fredags. Jeppe og jeg holdt håndklæder og var såre enige om, at hvis vi havde valget mellem A: at drikke opvaskemiddel eller B: hoppe i Vesterhavet i februar, så var vi klart på A holdet.

Hverken Peter eller Hjalte kunne nemlig mærke deres tæer og knæene gjorde ondt, da de kom op, såh… Det var tydeligvis en skøn badetur!

Dagene i sommerhuset har, udover dyppet i Vesterhavet, mest været præget af råhygge, ro, langsommelighed, altså lige indtil Den gamle Hanhund blev syg. Sår’n rigtig syg med opkast ud over det hele. Jeg vågnede midt om natten ved, at hanhunden kradsede på ruden for at komme ud (i en vis fart). Ud kom han, og der befandt han sig i virkelig lang tid. Jeg sad indenfor ved terrassedøren i undertøj og småfrøs, mens jeg i mørket kunne se ham tømme tarmen skiftevis fortil og bagtil.

Efter 1/2 time udenfor i den kulsorte nat med regn og blæst, kom staklen ind, og jeg gik i seng igen. Dog kun for at stå op umiddelbart efter ved lyden af bræklyde og opdage, at han tydeligvis ikke var færdig med af kaste op. Peter tog tørnen som sygehjælper resten af natten og kunne om morgenen fortælle, at Sofus havde tilbragt natten henholdsvis i klitterne og i sin kurv, hvor han slet ikke kunne finde ro.

Skidt tilpas, træt og rystende hund bestemte derfor dagsordenen for næste dags aktiviteter. Nemlig sofahygge, puslespil, skydning og ellers ingen udendørsplaner overhovedet!


Man ved, at ens hund er syg, når den lokkes ud at tisse og derefter straks lægger sig i sand og siv og ikke orker at bevæge sig ind i sin kurv…

Ulv i fåreklæder

Den Gamle Hanhund er frisk igen i dag og både logrer, spiser og drikker. Det er der fire her i sommerhuset, som er pænt tilfredse med! Naturligvis fordi det aldrig er sjovt, når nogle er syge, men også fordi, jeg var ved at få lidt kuller over at have tilbragt to dage indendørs – fordi storm og syg hund!

Kuller kan afværges ved at trille en tur i kørestolen sammen med mine tre mandfolk. Så den var de alle med på. Der er så smukt med klitterne og skovene heroppe i Tversted, og der er så mange gode gåture at gå og for mit vedkommende at trille i kørestolen.

Jeg har en meget overbærende familie! Faktisk så overbærende, at jeg fik lov til at koste rundt med dem for at tage et billede til familiealbummet og til Freja, som lige nu sidder på De Amerikanske Jomfruøer (de tidligere Dansk Vestindiske Øer).

Så derfor, tillad mig efter store anstrengelser at præsentere Tversteds Tæskehold.

Det var den vinterferie 2020 i sommerhuset. Der er mere ferie tilbage, når vi kommer hjem. Den kommer garanteret ikke til at føles helt så meget som stille musik og lænen sig tilbage. Men det er helt OK, for nu er jeg ladet op til at skulle bruge fredagen i Dronning Dortheas Badstue, som er sår’n noget wellness-noget. Jeg har aldrig været der, men jeg skal have min skønne veninde med, så jeg glæder mig helt vildt!

Rigtig god vinterferie til jer, der er i gang med at nyde den – og til jer andre…

Tjah, ha’ en god uge derhjemme eller på arbejde!

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.