0 I Familieliv/ Livet med sclerose/ Ude i virkeligheden

Fårup Sommerland på en sommerdagCa. 5 minutters læsning

[dropcap]V[/dropcap]i parkerede helt tæt på indgangen til dette kæmpe forlystelsemekka. Faktisk så tæt på, at hvinene på den anden side af hegnet, der blandede sig med den rå metallyd af vogne på rutsjebaneskinner, gav mig både voldsomt sug i maven og gylpesmag i munden. Jeg overvejede et kort øjeblik at vende kørestolen og bare vente alene i bilen en hel dag, mens de andre fik overstået de rutsjebaner de ville.

Vi var taget til Fårup Sommerland på en solskinsdag for snart et par uger siden. Begejstringen var stor hos alle i familien Holmboe. Altså dem som ikke bruger kørestol… For hvordan er det lige med tilgængeligheden med kørestol på en sommerdag i et mildest talt velbesøgt børneinferno af forlystelser? Og hvad med forfængeligheden?

Jeg kan faktisk ikke fortælle jer, hvilken af rutsjebanerne der udløste den største nærdødsoplevelse, for jeg prøvede ikke selv nogle af dem. Jeg er nemlig typen, som bliver svimmel i en rundkørsel og har hjertebanken på Himmelbjerget. Men jeg kan til gengæld fortælle, at der var fire ud af fem i familien, som brølende og storgrinende prøvede samtlige hæsblæsende rutsjebaner mere end en gang. Jeg lod mig som sagt ikke lokke, men passede på værdigenstande og drak kaffe, mens jeg prøvede at virke ligeglad med, at folk kiggede efter mig og min  kørestol istedet for efter deres børn.

FullSizeRender-5

Det er udelukkende min… lad os kalde det “respekt” for højder og ikke mit handicap, der afholdt mig fra at stige ombord i forlystelserne. Der er nemlig meget fin mulighed for at komme ombord i rutsjebanerne og mange af de andre forlystelser, selvom man er handicappet (også på kørestolsmåden). Den eneste ulempe, hvis man stadig er lidt forfængelig, er at man skal stige ind sammen med alle de andre i køen, men bliver fragtet ind fra udgangen til skue for alle. Det kan i sagens natur ikke være anderledes, fordi man som handicappet dermed slipper for at stå/sidde i køen, så den del af forfængeligheden må man som handicappet æde.

FullSizeRender-3Personalet er meget imødekommende og rigtig gode til at favne alle besøgende (handicap eller ej), der ønsker at prøve forlystelserne. Fårup Sommerland har faktisk på deres hjemmeside en udførlig vejledning/guide til, hvordan man som handicappet får den bedste dag. Jeg vil faktisk gå så vidt som til at opfordre kraftigt til at tjekke hjemmesiden og Facebooksiden, så du/I kan forberede dagen, hvis du også vil opleve en dag i Fårup Sommerland. Det hele er godt overskueligt og meget informativt.

Vi nød Fårup Sommerland!

Det er virkelig et indbydende sted, også fordi der er så mange hyggelige kroge/steder, hvor man kan sætte sig for at spise sin mad og tage et hvil/hygge sig. Og det bedste af det hele er, at der er grønt grønt grønt allevegne og ikke for prydhaveagtigt og sterilt. Det er ret nemt at komme omkring i en kørestol og handicaptoiletter er der nok af! Der er legepladser, trampoliner og søer med små både. Ja… og så selvfølgelig alle de vilde forlystelser som mine folk yndede.

Vi havde madpakker med, ligesom rigtig mange andre besøgende. Næste gang sparer vi lidt sammen og køber maden på stedet. Fårup Sommerland har nemlig mange gode restauranter, hvor der er noget for enhver smag. Du kan få både økologisk mad, glutenfri (hvis du er på den bølge) og mange af madvarerne kommer fra små lokale gårde og virksomheder – respekt!

FullSizeRender-2

Vi nåede slet ikke det hele!  Der er nærmest for mange forlystelser til en enkelt dag, og så var der var meget kø og ventetid. Selvfølgelig er der det, når man vælger at tage afsted en solskinsdag i uge 29 sammen med det halve af kongeriget. En af de ting, som vi (læs: resten af familien) rigtig gerne ville have nået var helt klart det kæmpe område med vandrutsjebaner og andet vandhalløj – det må blive næste gang!

Jeg vil slutte det her indlæg af med at fastslå: Fårup Sommerland er både for den, der mest er til at sidde (i solen) og nyde forstillingen med en kop kaffe i hånden, men især for dem, som savner (umanerlig meget) spænding og sug i maven i ferien :-).

Når det er sagt, så synes jeg, at det som handicappet er vældig grænseoverskridende at skulle ind af bagindgangen, til skue for andre “normalt” gående/stående i køen, for at kunne være en del af løjerne. Jeg er virkelig heller ikke særlig god til at være ligeglad med, at voksne mennesker sender mig uhæmmede nysgerrige blikke og samtidig opfordrer deres børn til at lade være. Fårup Sommerland er stor – meget stor, med dertilhørende larm, hvin og voldsomt mange folk i alle retninger. Det er konceptet og vilkåret i en forlystelsespark, det ved jeg, men sclerosen suger i sådan nogle sammenhænge det sidste kognitive overskud ud af mig!

Det gir’ ihvertfald en god nattesøvn og lange arme for sår’n en som mig at navigere uden om både blikke, ben, børn og brøl!

 

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.