0 I Familieliv/ Fremhævet/ Ikke kategoriseret/ Mad

Spinatboller og frisk luftCa. 4 minutters læsning

Det var egentlig slet ikke meningen, at jeg ville have bagt spinatboller forleden. Men en pose frossen spinat i køleskabet, som ikke var så frossen længere, gjorde beslutningen om at bage noget sundt nemmere for mig.

Jeg ville egentlig have bagt fastelavnsboller. Men det siger jeg ikke til slænget herhjemme, for så kan jeg godt regne ud, at min popularitet falder drastisk. Nok lige så drastisk, som når jeg i et af mine mor-øjeblikke med lidt for skinger stemme påpeger, at der faktisk er mulighed for at trække vejret på andre måder end gennem en skærm.

Ordudvekslingen mellem de to yngste mennesker herhjemme og mig er ikke sjældent noget i retning af dette her:

Moren: “Jeg har et forslag! Lav noget andet end at sidde indenfor og trække vejret gennem skærmen resten af dagen!” (mens hun tænker lidt over, hvor godt det er, at de unge mennesker har en mor, som drager omsorg for deres velbefindende)

Yngel 1:“Ooog hvad foreslår du så, mutti?”

Moren: “Ja, for eksempel lidt frisk luft! Gå ud i haven eller noget… “

Yngel 2Og hvad foreslår du så, vi skal lave i haven måske?” (øjne der ruller diskret)

Moren: “Ja altså spille basketball for eksempel”

Yngel 1: “I den her kulde, det kan vi sgu da ikke!” (yngel 1 står nu som oftest med letspredte ben og armene i siden)

Moren: “Jamen så bare stå lidt og træk vejret. I behøver ikke engang at bevæge jer, selvom det nok bliver lidt koldt så. I trænger til nogle D-vitaminer” (moren flagrer nu lidt med armene for at understrege sin holdning til ynglens velbefindende)

Yngel 2: “Ja, men du siger jo lige selv, at det er koldt, så vi bliver bare inde ok?”

Yngel 1: “Og snupper en af dine D-vitaminpiller”

Og således vinder vi alle tre “frisk luftdebatten” med æren i behold! Ingen under 18 år tvinges til frisk luft, men snupper en D vitaminpille, og ingen under 18 år får hjemmebagte fastelavnsboller. Så kan de fisme lære det! Men spinatboller, dem kan de få!

Og med denne lille omvej via #friskluftruten, er jeg nu nået frem til at ønske jer god fornøjelse med at bage disse spinatboller, som faktisk smager virkelig godt! Og er nemme at lave!

Spinatboller (24 stk)

Ingredienser

 • 150 g durummel
 • 8 dl lunkent vand
 • 50 g gær
 • 300 g frossen spinat
 • 2 æg (faktisk 3, men det sidste er til pensling)
 • 3 dl yoghurt natural
 • 2 dl havregryn
 • 2 tsk salt
 • 1 kg hvedemel (måske lidt mere)

Fremgangsmåde

 • Rør gæren ud i vandet og tilsæt finthakket optøet spinat, ymer, havregryn, æg, salt og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt igennem og tilsæt derefter mere hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig og ikke klistrer.
 • Lad dejen hæve tildækket i et fad i 1 -2 timer
 • Form 24 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter
 • Pisk et æg sammen og pensel bollerne og bag derefter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 16-18 minutter (eller til de gyldne)
 • Lad dem køle af på en rist.
 • Og husk endelig ikke at fortælle, at alternativet til disse sunde og velsmagende spinatboller faktisk var endnu mere velsmagende fastelavnsboller!

Nu vil jeg gå i seng, for jeg skal være frisk til i morgen, hvor jeg skal til Århus og hente min nye strømdims, som er længe ventet!

Jeg glæder mig så meget til at kunne stoel lidt mere på mit venstre ben og forhåbentlig ikke have så mange smerter af at overstrække mit knær og hamre min venstre dropfod i gulvet hele tiden.

Jeg skal nok fortælle mere om min nye strømting en af dagene og måske lægge en lille video op af , hvor stor en forskel dette hjælpemiddel gør i min hverdag.

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.