1 I Familieliv/ Livet med sclerose/ Mad

Sådan slår du en æbleskive ihjel!Ca. 4 minutters læsning

[dropcap]A[/dropcap]ltså i dag er det præcis en uge siden, at jeg på Fru Holmboes Facebookside blærede mig med billeder af noget af mit julesukkerhejs, som jeg har kreeret og i ligeså stor stil har foræret væk for at opretholde venskaber, popularitet og at sikre mig julegaver! Jeg var for en uge siden så fyr og flamme i rollen som #julehygge(sukker)spreder, at jeg overså alle de sædvanlige røde lamper, som advarende begynder at blinke løs, indtil jeg pludselig transformeres til en ustruktureret, småforvirret og lettere trætvrissende type.

Jeg gør det hvert år i december! Uden undtagelse! Altså spreder løs med julehyggesukkerstemning, mens jeg lystigt fortrænger, at jeg har tid nok, fordi julen jo varer lige til påske, og at der er grænser for, hvor mange hjemmebagte småkager, konfekt og æbleskiver, vi kan tvinge igennem halshullet herhjemme uden at få sukkerudslet og forhøjet blodtryk.

Mens jeg for en uge siden stadig var på mit #fyrogflammejulesukkertrip, lovede jeg faktisk også at dele opskrifterne med jer. Det har jeg så ikke fået gjort endnu! Undskyld! Og her kunne jeg komme med de sædvanlige hælden vand ud af ørerne undskyldninger, men sandheden er, at jeg ikke har taget mig tiden til det. Jeg (læs:Peter mest) har i stedet fået styr på alle julegaver, og så er jeg nået til sæson to (snart tre) i Gillmore Girls (Netflix), som er en serie, der lige nu matcher min hjernekapacitet til fulde. og været på arbejde, og trænet. og. og. og.

Jeg loooover at prøve at få lavet opskrifterne i morgen, og kan samtidig røbe, at de alle kommer i en stor tilfældig bunke i ét blogindlæg. Fælles for alle opskrifterne er, at du ikke skal have en ovn i brug, og at dit komfur kun skal bruges til at smelte chokolade i et vandbad. Med andre ord: Det er møgnemt, og jeg har lavet det hele med min skønne fysioterapeut fra Ry Sclerosehospitals ord i baghovedet:

Hvor lidt er nok!

Sår´n en som mig, der bare så gerne vil blære mig med julemundgodt, men samtidig ikke kan overskue ovn, komfur, håndmixer, blender og besværlige opskrifter i en stor skidebunke, har brug for at huske den lille sætning, for det behøver ikke at være besværligt for at være nok. Derfor garanterer jeg dig, at det er svært ikke at lykkes med de her opskrifter.

Og nu vi taler om, hvor lidt der er nok, så la’ vær’ med at lave dine egne æbleskiver! Jeg siger det bare! Jeg blev for nogle dage lokket til at bage mine egne æbleskiver, hvilket dog er noget af det mest idiotiske, jeg har gjort.

Sig hej til seks døde æbleskiver, som jeg formåede at slå ihjel i første hug. Den syvende afgik ved døden på en voldsommere måde end de afbillede døde æbleskiver, men det lader vi hvile i fred…

Hvis du også kunne tænke dig at prøve at slå æbleskiver ihjel, så skal du blot fylde dejen helt op til kanten, og når æbleskiverne vokser under bagningen, skal du sørge for at gå lidt i panik, gribe ud efter en dejskraber og bare skrabe løs, så dejen vælter ud over det hele og brænder fast på æblefuckingskivemaskinen. Nåh ja, du skal også huske at stikke en kødnål ned i æbleskiverne, som er topumulige at vende, fordi du har glemt at putte smør ned i hullerne!

Jeg blev i virkeligheden og uden shit naturligvis både sur, skuffet, vildt træt og lidt flov, men valgte alligevel at fortsætte bagningen (nu med smør i hullerne og mindre dej i hvert hul). Jeg huskede også at snakke højlydt med mig selv, hvilket underligt nok plejer at være nyttigt for mig, når noget går galt. Og det hjalp åbenbart! Jeg fik ihvertfald gennemført æbleskivebagningen, så jeg faktisk endte med at kunne servere rigeligt med æbleskiver som ikke lignede noget, der var blevet slået helt ihjel.

Og de smagte så godt og slet ikke som de ser ud!

Du ville måske også kunne lide

1 Kommentar

 • Send svar
  Sanne
  6. januar 2018 kl. 19:17

  ej hvor sjovt – sådan endte mine også 🙂 Jeg droppede det igen 🙂
  Godt nytår

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.