0 I Mad

Blommekage med mandlerCa. 5 minutters læsning

[dropcap]J[/dropcap]eg vågnede i morges kl. 6.30 med en blære på størrelse med et fyldt badebassin. Så jeg skvulpede straks ud på badeværelset, og bedst som jeg sad der, slog det mig, at jeg havde sovet 9 (NI!) timer i nat uden at vågne en eneste gang. Når man er sår’n en sjatsøvn type som mig, så er det altså en virkelig virkelig god start på dagen.

At vågne udhvilet er en seriøst undervurderet følelse, og nok det bedste man kan udsætte sig selv for. Min arbejdsdag var god, og det var dejligt at se mine kolleger igen efter min røvkedelige eftermiddag og aften derhjemme i går… Nu er jeg hjemme igen, og jeg lovede jer jo den blommekageopskrift, som jeg med succes bagte i tirsdags, da jeg kom hjem fra Randers. Så værs’go!

Eller jeg vil lige indlede med at sige tak til min fysioterapeut og ikke mindst hendes børn, som hun har “tvunget” til at plukke blommerne til mig. Jeg fik stukket en pose med 4,3 kg blommer i hånden i mandags, da jeg var færdig med at træne. Udfordringen var så, hvad jeg skulle lave med dem. Jeg valgte en kage, da vi faktisk stadig har to glas blommemarmelade tilbage fra sidste år.

Hjalte hjalp mig med at bage, som han altid gør, når jeg har tigget længe nok. Han syntes, at det ville være en ualmindelig god idé at doble op på opskriften og bage to kager! Den ene skulle så være til min fysioterapeut, fordi hun har leveret den vigtigste ingrediens til kagen, og også fordi hun rent faktisk havde fødselsdag i tirsdags. Den anden blommekage blev pakket i bilen og røg med drengene i sommerhus. Alle fortæller de mig, at kagen er godkendt, og at jeg roligt kan bruge resten af blommerne på endnu mere kage.

Nu kan I selv se, om I er enige Her har i ihvertfald opskriften, så i har mulighed for at tjekke det ud.

Blommekage med mandler (én kage i en springform 28 cm)

Ingredienser:

 • 700 gram blommer (jeg vil ikke gøre mig klog på, hvilke der er de bedste)
 • 175 gram blødt smør
 • 250 gram (rør)sukker + 5 spsk til drys
 • 250 gram hvedemel
 • 4 æg
 • Kornene fra en stang vanilje
 • 1 dl creme fraiche (18%)
 • 2 tsk bagepulver
 • 150 gram mandler

Fremgangsmåde:

 • Vask, udsten og skær blommerne i kvarte.
 • Vend sammen med 3 spsk sukker og lad dem stå og trække, mens dejen laves.

 • Rør sukker og smør sammen til det har en cremet, konsistens.
 • Tilsæt så cremefraichen og vaniljekorn (som du har blandet sammen med en tsk sukker, så kornene ikke klumper).
 • Rør æggene i ét efter et.
 • Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
 • Hak mandlerne groft og bland dem i dejen til sidst.

 • Kom 2/3 af blommerne i en springform (28 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Hæld dejen over og fordel den jævnt. Læg derefter de resterende blommer oven på dejen i et pænt mønster og drys med de sidste to spsk sukker.

 • Bag kagen ved 175 grader varmluft i en times tid – kig lige til kagen efter 45 minutter. Den skal være gylden og gennembagt.
 • Lad blommekagen køle lidt af og server den med creme fraiche ( eller is! Is overtrumfer alt).

Og således blev resultatet! Den ene kage med flag og den anden på vej i sommerhus. Begge kager voksede så meget, at Hjaltes fint anrettede blommepynt på toppen forsvandt mere eller mindre ned i dejen. Men det’ da ligemeget!

Jeg ved godt, at det er billige point og nemt for mig at sige, når jeg nu har bagt kagen og  også har fået den behørige ros for det, men den her blommekageopskrift er virkelig nem og giver ikke særlig meget opvask. Og det er to ting, der tæller helt vildt i min bog!

Og nu har jeg altså ikke tid til flere rundhåndede lovprisninger om fysioterapeuter, blommer og kager, for jeg skal udtænke en strategi. En strategi vedrørende min nattesøvn. Målet for den kommende nat er nemlig mindst 9 timer uafbrudt søvn igen. Jeg bilder mig ind, at søvnmarathonen i nat skyldes min massive kedsomhedsdag i går. Men igen… måske er det en kombination af kedsomheden og det glas whisky, jeg drak helt alene i min mørke stue (fordi jeg ikke gad rejse mig og tænde lyset). Hvis nu jeg keder mig bare lidt mindre resten af dagen og istedet drikker to whiskyer (hedder det egentlig det i flertal?), hvad mon der så sker med den der søvn?

Fortsættelse omkring Fru Holmboes ensomme søvnige fordrukne liv følger i morgen! Det er vist godt nok at ihvertfald nogle af mine folk kommer hjem i morgen aften, så jeg kan genvinde lidt indhold i livet…

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.