0 I Fremhævet/ Livet med sclerose/ Mad/ Ude i virkeligheden

I dag har været munter og mild!Ca. 5 minutters læsning

Åh hvilken helt igennem fantastisk dag, det har været! Mange af jer kan sikkert godt huske mit cykel-blogindlæg, hvor jeg for en måneds tid siden på dramatiske vis proklamerede, at NU kunne jeg så heller ikke cykle længere på grund af lortesclerosen.

Det passer faktisk slet ikke. Jeg har nemlig smugtrænet på kondicykel lige siden jeg gav op! Og i dag cyklede jeg så 15 minutter helt uden at stoppe undervejs for at skælde mit venstreben ud, selvom et opførte sig som et barn i trodsalderen. Jeg cyklede godt nok uden særlig meget modstand og i et tempo, hvor alle kunne følge med, men jeg gjorde det (sgu). På de 15 minutter nåede jeg at køre 3,6 miles (jeg havde åbenbart trykket på et eller andet, så cyklen troede, jeg var amerikaner). Du må selv regne ud, hvad det svarer til i kilometer, men det er ihvertfald over fem kilometer 😉

FullSizeRender-7Min fysioterapeut udviste igen igen behørig begejstring, og det fyldte mig igen igen med mod på og lyst til at knokle videre. Så jeg tog videre til ridning. Åh hvor jeg elsker det! Vi red udenfor i dag i solskin og med højt humør. Sådan en time til hest giver mig simpelthen så meget energi. Så jeg tog videre til genoptræning på plejehjemmet. No shit!

Plejehjems-genoptræning med fysioterapeuten består af strøm til ben – virkelig meget strøm! Faktisk så meget strøm i dag, at tre ret gamle mænd helt åbenlyst satte sig til rette på henholdsvis rollator og briks et par meter fra mig, og virkede ligeså åbenlyst begejstrede for “strømforestillingen med indlagte støn og bandeord”. Allerstørst tror jeg dog var begejstringen over, at det ikke var dem , som var under behandling på denne torturagtige måde. De skulle kun ud at gå på trapper 😉

Og var dagens træningssessioner endelig veloverstået! Jeg kørte hjem og gik i seng!

Men jeg havde for pokker lovet at lave aftensmad (for en gangs skyld), fordi Peter havde travlt. Man skal holde, hvad man lover,  og jeg fik lavet noget yin yang kineseragtigt suppe, som faktisk smagte overraskende godt. Faktisk ligeså godt som den var en fryd for øjet. Derfor får I lige opskriften her:

FullSizeRender-9

Yin yang suppe med kylling og nudler

Opskriften giver to liter suppe, hvilket herhjemme kan mætte 5-6 personer

Suppen

 • 600 g – 700 g okseben (suppeben kalder vores slagter det..)
 • 2 1/2 – 3 liter vand
 • 4 løg, skåret i både
 • 6 gulerødder, skællet og halveret
 • 1 tsk kanel (eller 2 kanelstænger)
 • 10 nelliker
 • 4 cm skrællet ingefær, skåret i skiver
 • 4 fed hvidløg, finthakket
 • 7 tsk rørsukker
 • 5 spsk fishsauce eller 2-3 tsk salt
 • 5 spsk æbleeddike

Tilbehør

 • 4 ferske kyllingebryst, skåret i tern
 • 1-2 pakker nudler
 • 5 forårsløg, finthakket
 • 2 røde chili, skåret i mindre stykker
 • 1 pakke friske bønnespirer
 • 1 håndfuld frisk koriander
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 2 lime
 • en skål cashewnødder (jeg brugte saltede nødder)

Fremgangsmåde

 • Kom suppeben i en stor suppegryde med vand, løg, gulerødder, kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg, æbleeddike og fishsauce. Kog det op og lad simre ved svag varme under låg i 2 timer. (husk at nyde duften, der breder sig)
 • Sigt derefter det hele gennem en finmasket sigte eller et rent klæde.
 • Kom suppen i en ren gryde og put kyllingestykkerne i. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, inden du tilsætter de kogte nudler. Nu kan du med fordel lige smage suppen til og tilsætte sukker, fishsauce eller måske peber.
 • Anret tilbehøret i skåle, så man selv kan tage hvad man lyster til sin suppe.
 • Limen presser man udover suppen som det sidste for at få et twist af noget syrligt og friskt.

Det er ikke sidste gang, jeg laver den her suppe! Alle kunne lide den (også den grøntssagsforskrækkede), og alle syntes det var fedt selv at kunne vælge, hvad man skulle have i suppen (specielt den grøntssagsforskrækkede :-)) Suppen er nem og overskuelig at lave og kan jo faktisk tilberedes i i god tid, før man skal spise. Det er ren win win.

 

FullSizeRender-10

Nu vil jeg gå i seng. Der er sket rigeligt i dag, men det har altsammen været gode ting, som giver mig energi. Jeg glæder mig til i morgen, for der vil jeg kl. 19 udtrække en vinder af den store fantastiske konkurrence om fem billetter til Fårup Sommerland 🙂 Man kan jo faktisk også stadig nå at deltage ved at skrive en kommentar i blogindlægget om Fårup Sommerland.

Godnat og husk solcreme i morgen – det bliver VARMT og med masser af SOL!

 

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.