2 I Fremhævet/ Mad

Smagen af sommer og solCa. 3 minutters læsning

Servicemeddelelse! Bemærk, at nu kan du udskrive alle mine opskrifter som PDF! Supersmart og nemt er det, og så er opskrifterne lige til at putte i en mappe på hylden 🙂

[dropcap]D[/dropcap]et blæser helt vildt og det er pissekoldt udenfor. Men herinde i mit køkken dufter og smager det af sommer. Jeg har forberedt og gjort klar til dette lige siden fredag morgen, hvor min fantastiske fysioterapeut stak mig en hel favnfuld af rabarber fra sin have med ordene “Værs’go og god arbejdslyst“, inden hun begyndte at strække og hive i mine ben.

Og det har jeg haft. Altså en helt fantastisk arbejdslyst. Det skal lige siges, at jeg ikke er dreven udi opskrifter med rabarber, for det plejer min mor at klare helt fint. I går bad derfor jeg om hjælp fra jer på fru Holmboes Facebookside. Og hold da op, det skortede ikke på opskrifter, nogle af dem endda også med jordbær. 1000 tak for de mange input, jeg sætter virkelig stor pris på det 🙂

Jeg kender ingen børn, som ikke kan lide jordbær, så da jeg i går eftermiddags foreslog Jeppe og Hjalte at tage med mig på landet for at besøge det skønneste sted, Venbjergbær, hvor der er “pluk selv jordbær”, var de klar. Mig? jeg sad mest med min stok og heppede, mens jeg smagte på de røde søde jordbær, og kiggede på drengene, der “plukkede selv”. Virkelig fed eftermiddag med sol, højt humør, jordbær, heste på marken, svaler på himlen og mine drenge med røven i vejret og fire kg jordbær med hjem + dem som lå i maven.

FullSizeRender-11

FullSizeRender-7På vejen hjem smuttede vi forbi Jeppes gode ven, Elin på plejehjemmet, og afleverede en bakke friske jordbær dyrket og plukket i Danmark. Hun kunne vældig godt li’ dem og blev så glad, både for besøget og for smagen af dansk sommer. Det er så lidt, der skal til!

FullSizeRender-3-1

I dag stod jeg tidligt op, fordi mine ben drillede igen igen og mit hoved gjorde ondt igen igen. Jeg lavede en kop kaffe og satte mig til rette i sofaen for at lægge en plan. En rabarber/jordbærplan. Der er alt for mange ting, som man kan lave med disse to ingredienser. Jeg besluttede mig for at bruge nogle af forslagene på Fru Holmboes Facebookside, og det kom der følgende udbytte ud af:

Jordbær-rabarbermarmelade, som du kan få opskriften på ved at trykke her.

FullSizeRender-5

Jordbær-rabarbersaft med citron og mynte, som jeg giver dig opskriften på, hvis du trykker her.

FullSizeRender-4-1

Jorbær-rabarbertærte(r) med marcipan crumble, som jeg har lagt opskriften på, den finder du ved at trykke her.

 

FullSizeRender-7-1

Nu er jeg så pænt træt! Men megaglad og tilfreds! Faktisk også lidt stolt over at kunne overskue det hele, selvom jeg havde Jeppe og Hjalte til at plukke jordbær, Freja til at skære rabarberne og Peter til at røre rundt i gryden.

Min mor har lovet at tage med mig ud at plukke flere jordbær og min tante, som bor “lige rundt om hjørnet” er leveringsdygtig i rabarber. Der er nemlig flere opskrifter, som venter på mig, og sommeren er i gang!

 

Du ville måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Send svar
  Heidi
  20. juni 2016 kl. 9:23

  Så dejlig produktiv du og familien har været i weekenden, det ser SÅ lækkert ud 🙂 Dit link til marmeladen, viser dog hen til crumble-kagen for mit vedkommende?

 • Send svar
  Charlotte Holmboe
  25. juni 2016 kl. 22:09

  Kære Heidi, ja vi havde gang i lidt af hvert 🙂 Tak for info med linket, det er rettet 🙂

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.