2 I Fremhævet/ Mad

IngefærshotCa. 3 minutters læsning

[dropcap]A[/dropcap]lle har en mening om det! Rigtig mange bruger det og deler ud af deres erfaring og lovprisninger om det.
Ingefær!

Mig? Jeg er for nylig blevet optaget i den (ikke længere særligt) eksklusive klub af hjemmebryggere af ingefærshots. Det er faktisk ret overraskende, at jeg er endt som ingefærdrinksjunkie, for jeg er normalt ikke sådan at løbe om hjørner med! Jeg er nemlig tilhænger af beviser! Virker det? Kan det måles? Og hvad skal egentlig måles, for at bevise noget som helst? Jeg ved f.eks. at bacon virker på mit humør, og jeg ved også, at appelsiner tager min trang til sukker.

Men ingefær?

mors ingefærdrugs1Nåh, men jeg kastede mig ud i ”Projekt ingefær” og drænede Google for alt, hvad der er skrevet om ingefær og dets fantastiske egenskaber. Og jeg må sige, at min (u)sunde skepsis overfor, hvad jeg troede var en modedille i stil med hedengangne ”Kernesund Familie” skulle vise sig at blive gjort til skamme. I hvert fald ifølge Google!

Og jeg erklærer mig langt hen ad vejen enig med Google. Det virker, det der ingefær! I hvert fald på følelsen af, at jeg selv gør noget for at hæmme inflammationen i min krop, som sclerosen forårsager. Jeg tager troligt et skvæt ingefærshot morgen og aften. Jeg har oven i købet efter nogle forsøg fundet en opskrift, som jeg drikker uden at skulle skylle efter med vand for at tage smagen af sygdomsbekæmpende mikstur.

I får opskriften her. Jeg er klar over, at der er mange ingredienser i min shot i forhold til mange af de andre opskrifter, der flyder rundt på internettet. Men jeg garanterer, at den her shot smager bedst og har den smukkeste farve, ikke mindst på grund af gurkemejen.

Og så lang tid tager det altså ikke at lave…

Skål!

Ingefærshot – ca ½ liter

 • 5 dl vand
 • 90 g ingefær
 • 4 citroner, saften herfra
 • 3 breve kamillete
 • 1 stor spsk tørret timian eller 3 kviste frisk
 • 3-4 spsk honning
 • 60 g gurkemeje

Brug økologisk ingefær og gurkemeje, for så behøver du ikke at skrælle dem. Skær ingefæren og gurkemejen i tynde skiver og kom dem i en gryde med vandet. Lad det koge under låg i ca. 45 minutter. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt brevet med kamillete, timian og citronsaft. Lad gryden stå, til det er stuetemperatur, si væsken gennem en sigte og rør så honningen i drikken.

Opbevar din ingefærshot på flaske i køleskabet og snup så et shot om morgenen og om aftenen.

Du ville måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Send svar
  Merete
  12. april 2016 kl. 12:37

  Hmmm… ja den er ikke helt som den jeg plejer at lave. Du har MEGET mere citron (men ingen skræl) og så med kamillete?? Jeg må prøve en kombi – det tyder på den så kunne blive lidt mindre bitter end min. YAY! (og som en bonus smager det også mega godt i et glas kombucha ;-))

 • Send svar
  Charlotte Holmboe
  12. april 2016 kl. 20:08

  Kæreste Merete, kamilleteen kan smages og gør den mere “blød” synes jeg. Som jeg skriver i opskriften, så kan jeg bedst lide at den ikke smager sygdomsbekæmpende, så derfor bruger jeg honning “liiige til kanten” 🙂 ja ja ja så kom da med det kombucha 😉

 • Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.