0 I Ude i virkeligheden

Jeg er helt tryg!Ca. 3 minutters læsning

[dropcap]I[/dropcap]det vi drejer op i indkørslen efter tre timers kørsel hjem fra sommerhuset, tænker jeg kun på at give Freja det største kram i verden. Det har været fint nok med sommerhus i en uge uden hende, og jeg ved da godt, at jeg er nødt til at vænne mig til tanken om, at ungdommen har helt andre planer end at udrette ingenting i Nordjylland.

Freja står klar med et kram, og det gør hendes veninde så også, da jeg åbner hoveddøren. Freja har nemlig hidkaldt tre veninder, som hun skal på Smukfest med i august. Det er hendes første festival, og alle veninderne er med på idéen om, at der skal øves i at sætte telte op og planlægges Tysklandstur efter proviant.

Frejas veninder kommer dryssende i løbet af eftermiddagen, og så bliver begge telte slået til lyden af  grin og snak om, hvem der skal sove sammen både denne nat i provinsen og også på festivalen.

Det ene af teltene er faktisk et telt, som Peter for en hel million år siden har haft med på Midtfyns Festival, (Festivalentusiaster vil vide, at jeg ikke lyver, når jeg siger en million år!) Teltet har uden tvivl mange historier at fortælle, men hverken forældre eller telte skal give gode råd og tips, når ungdommen sættes fri til at fejre livet i en uge med musik og druk.

Efter at have stået med røven i vejret og kæmpet med opsætning af telte i uforholdsmæssig lang tid, serveres der fælles aftensmad og historier om “dengang de voksne tog på festival“, hvor vi både kunne berette om faldgruber, mad der smager bedre på vejen ned end på vejen op og at mange øl får selv dårlig musik til at lyde fremragende. Ingen af pigerne virker hverken overraskede over eller sågar videre interesserede i vores erfaringer, og netop derfor er både Peter og jeg overbeviste om, at festivalen bliver en uforglemmelig oplevelse, hvor de får smag på livet, og mærker hvor skønt det er at være uden opsyn!

Jeg er helt tryg! Jeg er helt tryg, fordi den ungdom som befandt sig i min baghave fra fredag til lørdag både virker klogere og mere forberedte, end vi var, da vi drog på vores første festival. Jeg oplevede i forgårs fire piger, som havde styr på både telte, venskab, afvisning af gode råd og forventningen om et nyt kapitel i deres liv, nemlig festivallivet.

Det kan ikke gå galt, for de har fat i  hinanden og livet foran sig. Aftenen sluttede de af med bål i haven og de obligatoriske skumfiduser med mariekiks. Skumfiduser, som jeg kom til at smøre ud i håret på Freja, da jeg skulle kramme hende godnat.

Og Sofus, den gamle demente hanhund fik tisset klar til natten udover det ene telt! Så nu er ihvertfald det ene telt indviet og jeg tænker, at pigerne er klar til at indtage den der festival! I sus og dus og med pis og papir!

Hvem der bare var var ung, havde “gang i den” veninder og en billet til Smukfest.

ps: Jeg har trukket tjansen som afhenter fra festivalen den 13. august! Jeg HAR købt Wunderbaum i T. Hansen!

pps: Fem timer efter at veninderne tog hjem i går, sendte vi Freja til København, hvor hun skal hygge med en anden fra ungdommen til i morgen aften…

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.