0 I Godt at vide om sclerose/ Hjælpemidler/ Livet med sclerose/ Muligheder/ Rettigheder

Jeg kan åbne døren med én finger!Ca. 3 minutters læsning

[dropcap]J[/dropcap]eg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har sukket over at skulle på arbejde. Jeg har nemlig efter min sygemelding og det møde jeg i den forbindelse holdte med min nærmeste chef, flexjobskonsulent og socialrådgiveren fra Scleroseforeningen fået nogle arbejdsopgaver, som jeg kan lide, kan finde ud af og faktisk også (i al beskedenhed naturligvis) er skidegod til.

Og så har jeg det allervigtigste omkring mig! Fantastiske kolleger! Udover at de sørger for min kaffekop, når jeg triller i min kørestol, så er det også dem, som åbner døren ind til vores kontor.

Det er nemlig ikke en hvilken som helst dør. Det er intet mindre end Haderslevs tungeste branddør. Den er ganske umulig at åbne, (også) når man sidder i kørestol, og det gør jeg jo lige for tiden. Derfor ringede jeg i fredags til min kommune for at forespørge om muligheden for at få en anordning, så jeg selv kan åbne døren. Det er nemlig sådan, at når man er i flexjob, så er man tilknyttet jobcentret som kan yde tilskud til arbejdsredskaber og mindre tilretninger af arbejdspladsen. Jeg fik at vide, at jeg ville blive ringet op hurtigst muligt.

I tirsdags fortalte jeg så med min øverste chef, at jeg om fredagen havde kontaktet kommunen, som jeg (utålmodigt) ventede på ville ringe tilbage vedrørende en “døråbner”. Han lyttede stille og roligt, da jeg fortalte, at kommunen ikke altid kysser samme dag, som de spidser munden, og at jeg derfor var ekstra glad for mine rummelige kollegers velvillighed.

Min chef siger så “Jeg finder lige ud af noget…”

Og det skal jeg love for, at han gjorde! For fem minutter efter stod ham, der er chef for sår’n noget med bygninger (og nu også tunge døre) på vores kontor og ville vide, hvad den handicappede manglede. Det viste sig, at han på vej i elevatoren fra 4. sal allerede havde kontaktet både Haderslevs Låseservice og elektrikeren, som dukkede op kl. 13!

Lad mig sige det på den her måde: Her hvor jeg arbejder kysser vi nærmest inden, at vi når at spidse munden!

For se lige her! I dag fik jeg (læs: VUC SYD) en dørpumpe med to kontakter. Det er helt fantastisk. Det kan da godt være, at det syner af en lille bitte ting, men lykken er altså at kunne sidde i en kørestol og åbne døren med én finger i stedet med armen, skulderen, benet og i et enkelt tilfælde hovedet.

Jeg er simpelthen så glad og taknemmelig for, at min chef lyttede og reagerede så hurtigt  på den her udfordring jeg havde med døren, at jeg skrev en mail til ham, lige inden jeg tog hjem for at holde weekend!

Hej Hans Jørgen

SÅ har VUC SYD fået en dørpumpe med to kontakter som virker helt perfekt! Medarbejderen i kørestol er virkelig glad. Faktisk så glad at hun overvejer at afholde en lille reception for at fejre det. Igen tusind tak for initiativet og den hurtige indsats.

Og så vil jeg ønske jer alle en virkelig god weekend, og må den blive fuld af sol, afslapning og store is!

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.