[dropcap]H[/dropcap]vert år omkring den her tid af året, laver Peter jordbær-rabarbermarmelade. Det er hans yndlingsmarmelade, og han er faktisk intet mindre end rigtig god til at lave den, så smagen af sukker ikke er gennemtrængende og konsistensen er helt rigtig. I år har han ikke fået lov! For i år er det mig der går rabarber-jordbær-amok.
Jeg vil mene, at jeg lykkedes med min mission, for ingen har brokket sig, og alle har fået lov til at smage. Jeg har lavet marmeladen her på den vise måde, at jeg ikke fulgte en opskrift slavisk, men brugte Peter som min egen lille husstands-google. Han skal holde foredrag for virkelig mange mennesker i morgen, så han var vist pænt ligeglad med mængden af sukker og antallet af korn i vaniljestangen… (suk)
Jeg fandt ud af (trods tvivl og dumme spørgsmål), at det med jordbær-rabarbermarmelade, det er lige mig. Også at spise det i et tykt lag ovenpå en hjemmebagt bolle. I morgen tidlig skal vi ikke have “morgenmad med mælk”! Næææh… vi skal have marmelademadder! Hvis du også vil forkæle familien med marmelademadder, så brug løs af den her opskrift, som jeg ved hjælp af sund fornuft og Google-Peter har lavet 🙂
Jordbær-Rabarbermarmelade
Ingredienser
- 1 kg jordbær (2 bakker)
- 800 g rabarber
- 700-800 g sukker
- 1 stang vanilje
- 2 tsk rød Melatin
- 2 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Rens rabarber og skær dem i små skiver.
- Kom rabarber i en stor gryde med de 800 g sukker og den flækkede vaniljestang (både korn og stang).
- Sæt gryden over på lav varme og lad sukkeret smelte.
- Skru op til medium varme.
- Kog rabarber og sukker indtil rabarberne begynder at koge let ud.
- Tilsæt de rensede jordbær, der er skåret i kvarte.
- Kog marmeladen op og lad den simre i nogle minutter.
- Bland melatin og sukker og drys det i marmeladen under omrøring. Lad det simre i to minutter, mens du hele tiden rører rundt.
- Fjern vaniljestangen og hæld den varme marmelade i skoldede glas som du sætter sæt låg på.
Jeg vil gå i seng nu og forsøge at lade være med at drømme om jordbær og rarbarber 🙂
2 Kommentarer