6 I Fremhævet/ Mad

Gulerodssnegle – lidt sunde faktiskCa. 2 minutters læsning

[dropcap]J[/dropcap]eg kan faktisk ikke helt huske, hvor jeg har gulerodssnegleopskriften fra. Det eneste jeg helt sikkert ved er, at den er fra en af mine veninder, som har været træt af at høre på min “altså, hvad skal ungerne have med som bonus i madpakken, hvis det ikke skal være kvalmende sødt og usundt“.

Jeg mindes også tydeligt manglen på begejstring, da jeg glædesstrålende tog første plade snegle ud af ovnen og lidt overgearet kaldte “Ungeeeer kom og smag, jeg har bagt gulerodssnegle til madpakken” Jeg ved faktisk ikke den dag i dag, om det var ordet “gulerod” eller “snegl”, der lagde en dæmper på børnenes begejstring, men første bid var ihvertfald lillebitte. Det var de næste så ikke!

De her gulerodssnegle lader jeg glide ind i kategorien “OK sund snack til madpakken“. Der er godt nok både lidt sukker i dejen og en smule smør i fyldet, men til gengæld er der masser af gulerødder og glade unger (det tæller da også ik?!)

Opskriften er nem og overskuelig. Og når jeg skriver det, så er den nem og overskuelig 🙂

Print opskrift som PDF

 

Gulerodssnegle (14-16 stk)FullSizeRender-7

Dej

  • 15 g gær
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 spsk sukker
  • 3/4 dl olie
  • 75 g rugmel
  • 75 g grahamsmel
  • 125 g hvedemel

FyldFullSizeRender (28)

  • 250 g gulerødder
  • 3 spsk honning
  • 2 1/2 spsk hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 spsk smør

Drys evt med sesamfrø eller chiafrø.

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i den lune mælk
  • Rør salt sukker og olie i
  • Tilsæt rugmel, grahamsmel og rør det sammen
  • Ælt hvedemel i (lidt ad gangen), til du har en smidig og glat dej
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter

Imens tilbereder du fyldet:FullSizeRender-8

  • Kog de skrællede gulerødder og blend dem til mos
  • Rør sammen med de øvrige ingredienser
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca 20×25 cm
  • Smør fyldet på dejen og rul den sammen (ikke for løst)
  • Skær den i 14-16 skiver
  • Sæt på pladen og tryk dem evt en anelse (de hæver pænt meget)
  • Efterhæv i 15 min.
  • Pensl med æg og drys med sesamfrø
  • Bag midt i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca 20 min.
  • Afkøl på rist

Velbekomme og husk, at de er faktisk også gode til aftenkaffen, på picnic og i haven 🙂

Du ville måske også kunne lide

6 Kommentarer

  • Send svar
    Peter
    17. april 2016 kl. 21:15

    Man må jo undre sig…
    Når afslutningskommentaren tydeligt angiver at disse er både sunde og gode til aftenkaffen – hvorfor har jeg (din husbond, som du jo bør prioritere højt) så drukket kaffe uden?
    Verden er nu mærkværdig…

    • Send svar
      Charlotte Holmboe
      17. april 2016 kl. 21:25

      Ha ha ha min højtprioriterede husbond, du kan hente i fryseren! Du har fået din del af sneglekagerne 😉

  • Send svar
    Mette Haagensen
    17. april 2016 kl. 21:49

    Årh – de lyder for lækre! Tak for endnu en must try opskrift 😉

  • Send svar
    Tine
    20. april 2016 kl. 15:09

    Kære Charlotte
    Jeg har just bagt dine gulerodssnegle! Muuuums siger jeg bare.
    De er da bare SÅ gode.
    Kh, Tine

    • Send svar
      Charlotte Holmboe
      21. april 2016 kl. 8:26

      Det er jeg så glad for! 1000 tak fordi du giver en tilbagemelding 🙂 De er ikke bøvlede at lave vel?! God dag til dig Tine
      kh Charlotte

    Skriv et svar til Mette Haagensen Annuller kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.